OVO BI SVAKO TREBALO DA SIPA U ODVOD: Dva sastojka bolje čiste od svih hemikalija!

Autor: N.J.

Lifestyle

25.01.2023

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova namirnica odlična je za čišćenje odvoda.

OVO BI SVAKO TREBALO DA SIPA U ODVOD: Dva sastojka bolje čiste od svih hemikalija!

Foto: Izvor: Printscreen/ YouTube/ Smart Fox

Postoji nekoliko načina da upotrebite limun za čišćenje. On je pored sirćeta, još jedno odlično sredstvo koje vam može pomoći da održavate higijenu kod kuće. Dobro je jer je efikasan, a nije skup, te se za čas možete rešiti prljavštine i bakterija.

Limun za odvod

Problem začepljenog odvoda, može nestati uz pomoć jednog limuna i malo sode bikarbone. Osim što je jeftino, rešiće vam sve muke. Potreban vam je jedan limun koji ćete isecediti. Nakon toga ga procedite kroz cediljku. Zagrejte ga u mikrotalasnoj na 30 sekundi. Limunu dodajte jednu kašiku sode bikarbone. Dodajte postepeno, kako vam ne bi sve odmah izašlo iz čaše. Promešajte sve kašikom. Sipajte tečnost u odvod i ostavite tako jedan sat. Nakon toga isperite sudoperu i odvod vrelom vodom. Mirisaće lepo i nestaće sve bakterije koje su se taložile. Ovo bi trebalo da uradite jednom u dva meseca.

Foto: pexels.com

Prepolovljen limun

Frižider

Pored odvoda, limun je dobar način da se neutrališu neprijatni mirisi u frižideru. Možete staviti na primer polovinu limuna u frižider i to će znatno doprineti čišćenju i neutralisanju mirisa. Još jedan način je da natopite krpu sokom od limuna, a onda sve prebrišete istom. Prostor će odmah biti osvežen!

Uklanjanje masnoće

Ova namirnica je izuzetno moćna i za uklanjanje masnoće. Ako na primer imate problem da očistite masne lonce, šerpe ili nešto drugo nakon spremanja hrane, samo tokom pranja suđa dodajte malo limuna. Sve će ubrzo biti rešeno! 

Da li ste probali neki od ovih načina?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading