OVA KOMBINACIJA ZA ČIŠĆENJE VEŠ MAŠINE RAZBILA JE SVE PREDRASUDE: Posle dve namirnice radi kao da ste je tek kupili

Autor: N.J.

Lifestyle

31.01.2023

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako vam zvuči limun i pasta za zube u veš mašini?

OVA KOMBINACIJA ZA ČIŠĆENJE VEŠ MAŠINE RAZBILA JE SVE PREDRASUDE: Posle dve namirnice radi kao da ste je tek kupili

Foto: Instagram/ eve.dair.hersey

Da li znate kako je najbolje očistiti veš mašinu? Mnoge kombinacije za čišćenje kruže na Intrenetu, a ova je posebna i drugačija. Moramo priznati da je trik zaista čudan, ali s obzirom na to da dolazi od žene koja zna sve trikove za lakše i brže čišćenje, trebalo bi dati šansu.

Potreban vam je jedan limun i pasta za zube. Limun presecite na pola i stavite u sredinu pastu za zube. Ubacite ga u bubanj mašine za pranje veša. Pastu stavite na unutrašnjost vrata od mašine, takođe. Ovo potpuno uništava neprijatne mirise u mašini, veš će biti bolje opran, a vrata od mašine neće magliti, već će i ona biti sjajna kao da je mašina tek kupljena.

 

Dodatna preporuka je da gumu u unutrašnjosti mašine očistite sodom bikarbonom i sirćetom. Upalite neki kraći program na otprilike 15 minuta.

Foto: Shutterstock

Žena pripremila veš za pranje

Još jedan trik – šećer u veš mašini

Šećer uvek povezujemo sa kalorijama, ali ovde njegova namena potpuno je drugačija. Evo o čemu se radi i kako bi trebalo da ga iskoristite, a da vam konačno šećer bude saveznik.  Kao što smo napomenuli deluje kao osvezivač boje. Korak je jednostavan. Trebalo bi da umočite garderobu u šećernu vodu i da ostavite tako nekoliko sati.

Nakon što je prošlo određeno vreme, veš perete kao i do sada (normalno). Ovo bi trebalo da spreči veš da gubi boju i da mu vrati svežinu. Takođe, ako imate mnogo obaveza i ne možete da čekate da veš bude potopljen u šećernu vodu, onda možete dodati i direktno u veš mašinu. Tri kašike šećera stavite u deo gde sipate deterdžent ili možete staviti i direktno u bubanj. Rezultati će biti odlični i odeća će biti kao nova. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading