KUVALO ZA VODU ČISTI SE UZ POMOĆ SAMO JEDNOG SASTOJKA: Za pet minuta biće kao novo!

Autor: N.J.

Lifestyle

22.01.2023

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kuvalo za vodu čisti se uz pomoć sirćeta i to ovako!

KUVALO ZA VODU ČISTI SE UZ POMOĆ SAMO JEDNOG SASTOJKA: Za pet minuta biće kao novo!

Foto: youtube.com/Kako

Kuvalo za vodu je važan deo svake kuhinje, pogotovo ako želite da olakšate sebi. Odlično je za one koji ne vole da stoje pored šporeta i čekaju da voda za kafu prokuva, već “prvu jutarnju“ dobiju spremnu za dva minuta. Treba vam samo nekoliko poteza, i jedan sastojak koji već imate kod kuće, a kuvalo će biti kao da je tek kupljeno. Evo kako to da uradite.

Uzmete sirće i sipate u kuvalo, na primer jednu šolju, ne morate da koristite neku veliku. U kuvalo dodajte četiri do pet šolja vode. Uključite u struju i pustite da proključa. Predlažemo vam da se malo odaljite od kuvala kada budete tu vodu prosipali u sudoperu jer je miris jak, a ako ste osetljivi može vam biti muka. Posle toga, u kuvalo sipajte jednom ili dva puta čistu vodu, pa opet prokuvajte. Možda će biti dovoljno i jednom, zavisi kako vi procenite. I to bi bilo sve! Nema potrebe da se brinete da će u kuvalu ostati miris sirćeta, jer zaista neće.

Foto: pixabay.com

Jabukovo sirće

Još jedan trik za kuhinju - naoštrite nož starom šoljom

Potrebna vam je stara keramička šolja, sa grubim dnom. Pre nego što krenete da oštrite nož isperite ga hladnom vodom. Prvi korak je da šolju okrenete naopako. Obod na dnu šolje mora biti grublji, ne bi trebalo da bude emajliran kao što je ostatak šolje. Ceo proces oštrenja noža baš je jednostavan. Sa malo truda sečivo noža prevucite u smeru od drške noža ka vrhu (pokretom prema sebi). Okrenite sečivo na drugu stranu i ponovite isti taj pokret. Dovoljno je jedno šest do osam takvih pokreta i uspećete. Kada ste ga naoštrili, nož isperite u vodi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading