ZA ČAS BEZ OTKUVAVANJA: Izbelite krpe da budu kao nove - recept naših baka

Autor: N.J.

Lifestyle

17.01.2023

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Često smo u situaciji da ne možemo lepo da očistimo krpe. Pokušajte sa ovim receptom i otklonićete i najtvrdokornije mrlje.

ZA ČAS BEZ OTKUVAVANJA: Izbelite krpe da budu kao nove - recept naših baka

Foto: Shutterstock

Krpe su jedan od osnovnih pomagala u kuhinji. Posle svakodnevne upotrebe one više ne izgledaju lepo. Otkuvavanje krpa posebno može biti zamorno, a evo kako da budu kao nove a da ne morate dodatno da se mučite. Na sve načine smo pokušavali i ništa nije uspevalo, od najjače hemije pa do prirodnih rešenja. Zato, pokušajte sa nekim od ovih trikova i rešite se mrlja sa krpa na najjednostavnije načine.

Soda bikarbona

Soda bikarbona je jedno od najmoćnijih sredstava koji rešava sve kućne probleme. Odlična je od otpušavanja odvoda, do čišćenja tvrdokornih mrlja. Uzmite kašiku sode bikarbone stavite na mrlje koje se nalaze na krpi.  Prelijete sa malo vode i ostavite tako stoji preko noći.

Uklanjanje fleke deterdžentom

Uzmite deterdžent za sudove i pomešajte sa vodom u odnosu 3:1. Uzmite neki sunđer. Deterdžent i vodu nanesite na fleke koje imate na krpi, pa trljajte sunđerom. Možete dodatno istrljati nekom četkom. Isperite toplom vodom, a nakon toga možete oprati i u veš mašini kako bi se sve mrlje uspešnije uklonile.

Foto: Shutterstock

Čiste krpe za sudove

Jabukovo sirće

Ovaj “recept“ najpogodniji ako na krpama imate fleke od hrane. Iskoristite sodu bikarbonu na koju ćete preko staviti deterdžent na sudove. Zatim, sve to istrljajte nekom četkom, pa preko dodajte i jabukovo sirće. Onda je operite kao i inače što radite.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading