VEČITA DILEMA: Kada ste žedni, da li je bolje piti običnu ili kiselu vodu?

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

06.06.2024

16:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Godinama je vladalo mišljenje da mineralna voda nije podjednako dobra kao obična, ali naučnici u novim istraživanjima tvrde da to nije tačno.

VEČITA DILEMA: Kada ste žedni, da li je bolje piti običnu ili kiselu vodu?

Foto: Freepik/Image by freepik

Dehidratacija je ozbiljan problem koji može dovesti do različitih zdravstvenih tegoba kao što su napetost, glavobolja, umor, smanjena koncentracija i pažnja.

Međutim, prema naučnoj studiji koju je objavio European Hydration Institute, gazirana mineralna voda može da bude podjednako efikasna u hidrataciji, kao i obična negazirana voda.

Studija je takođe otkrila da mineralna voda s većim sadržajem minerala može da pruži još bolje rezultate u hidrataciji.

Mineralna voda - prirodna podrška za organizam

Istraživanja su pokazala da mineralna voda, za razliku od drugih gaziranih pića, ne sadrži štetne sastojke poput šećera, te stoga nema negativan uticaj na zubnu gleđ.

Foto: shutterstock

Koja voda je zdravija, obična ili kisela?

Takođe, pH vrednost želuca je od izuzetne važnosti za varenje hrane, a pijenje gazirane mineralne vode može pomoći u održavanju optimalne kisele sredine neophodne za dobro varenje.

Stoga, nakon obroka, popiti čašu ili dve gazirane mineralne vode može biti najbolji izbor za podršku varenju i metabolizmu.

Američki portal Healthline objavio je rezultate studije koji su potvrdili da mineralna voda ne šteti ljudskom organizmu i zdravlju. Ovo otkriće je značajno jer razbija mnoge nedoumice i zablude o gaziranoj mineralnoj vodi, ističući njenu važnu ulogu u održavanju hidriranog i zdravog tela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading