UBRZAVAJU METABOLIZAM I ČISTE CREVA: Doktorka preporučuje dva čaja koja tope salo kao od šale

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

21.05.2024

20:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako se leto sve više približava, mnogi su u potrazi za zdravim načinima da smanje stomak i smanje težinu.

UBRZAVAJU METABOLIZAM I ČISTE CREVA: Doktorka preporučuje dva čaja koja tope salo kao od šale

Foto: Shutterstock

Zdravlje creva igra ključnu ulogu u ovom procesu, utičući na varenje, metabolizam i smanjenje nadutosti stomaka.

Doktorka Rejčel Lov ističe važnost održavanja zdravlja creva i preporučuje dva čaja koja mogu biti od velike pomoći u ovom procesu.

Čaj od đumbira za zdravo varenje

Čaj od đumbira je poznat po svojim protivupalnim svojstvima i sposobnosti da poboljša varenje. Doktorka Lov ističe da je ovo idealan napitak za ublažavanje problema sa želucem i ubrzavanje metabolizma.

Đumbir stimuliše enzime varenja, pomaže u razgradnji hrane i sprečava nadutost stomaka. Osim toga, može doprineti i ubrzanju metabolizma, olakšavajući proces gubitka kilograma.

Foto: Shutterstock

Odličan način za poboljšanje metabolizma

Zeleni čaj za podsticanje metabolizma

Zeleni čaj je poznat po bogatstvu antioksidantima, posebno katehinima, koji doprinose podsticanju metabolizma i sagorevanju masnoća na stomaku. Kofein prisutan u zelenom čaju takođe može pomoći u sagorevanju dodatnih kalorija tokom vežbanja.

Doktorka Lov ističe da katehini zelenog čaja imaju protivupalna svojstva koja promovišu zdravlje creva i razvoj korisnih bakterija. Redovno konzumiranje zelenog čaja može značajno poboljšati varenje i doprineti smanjenju masnoća na stomaku.

Zdravlje creva je ključno za održavanje zdrave težine i smanjenje nadutosti stomaka. Kombinacija čaja od đumbira i zelenog čaja može biti od velike pomoći u postizanju ovih ciljeva, pružajući prirodnu podršku zdravlju creva i metabolizmu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading