KO PREŽIVI, PRIČAĆE: Šta se dešava u organizmu posle 7 dana tuširanja HLADNOM vodom?

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

04.06.2024

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pomisao na tuširanje hladnom vodom za većinu ljudi je pravi horor, ali postoje i prednosti ove "šok terapije".

KO PREŽIVI, PRIČAĆE: Šta se dešava u organizmu posle 7 dana tuširanja HLADNOM vodom?

Foto: Karl Grant/ImageSource/Profimedia

Hladan tuš može da bude veoma koristan za zdravlje. Nik Grin je odlučio da promeni navike i tušira se hladnom vodom, i kaže da je već posle sedam dana primetio nekoliko važnih promena kod sebe.

Studija o tretmanu depresije

Jedna studija objavljena u časopisu Medical Hipotheses sugeriše da se hladni tuševi mogu koristiti kao tretman za depresiju. Ova informacija predstavlja značajan pomak u pristupu lečenju depresije, te otvara nova pitanja i mogućnosti za istraživanje.

Foto: shutterstock

Poboljšanje koncentracije i fokusiranosti

Eksperiment sa hladnim tuširanjem

Nik Grin je sproveo eksperiment u kome je sedam dana zaredom koristio ledeno hladnu vodu prilikom tuširanja umesto tople vode. Iako je priznao da mu nije bilo lako da se navikne na hladnu vodu, istakao je da je osetio značajne promene u svom raspoloženju i produktivnosti.

Osnažujući efekat

Grin je istakao da se osećao osnaženo nakon tuširanja hladnom vodom, naglašavajući da je osetio poboljšanje koncentracije i fokusiranosti. Ove tvrdnje dodatno ukazuju na potencijalne mentalne benefite korišćenja hladne vode prilikom tuširanja.

Nik Grin je kroz svoj eksperiment istakao pozitivne efekte hladnih tuševa na svoje mentalno stanje i produktivnost. Ovo iskustvo može poslužiti kao podsticaj drugima da istraže potencijalne benefite hladne vode i njen uticaj na svakodnevni život.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading