STAVITE VRHOVE PRSTIJU U ČAŠU VODE: Saznajte da li imate ovaj zdravstveni problem i to za samo 30 sekundi!

Autor: N.J.

Lifestyle

18.12.2022

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj trik može vam ukazati na probleme sa zdravljem.

STAVITE VRHOVE PRSTIJU U ČAŠU VODE: Saznajte da li imate ovaj zdravstveni problem i to za samo 30 sekundi!

Foto: Izvor: Cherrydeck/ Unsplash

Ako pokušate ovaj jednostavan trik saznaćete da li imate neki zdravstveni problem. Potrebna vam je hladna voda da biste shvatili da li postoji problem sa cirkulacijom.

U jednu čašu sipajte hladnu vodu. Stavite vrhove prstiju u istu na 30 sekundi. Nakon tog vremena shvatićete da li je sve kako treba i to ovako:  ako vrhovi prstiju postanu beli ili plavi, onda imate problema sa cirkulacijom.

Foto: pixabay.com

Pranje ruku sapunom

Osam znakova da imate problema sa lošom cirkulacijom

1. Utrnulost ekstremiteta:

Ako vam se desilo da vam utrne ruka ili noga – kao da je taj deo tela „zaspao“, a to se dešava kad dođe do prekida protoka krvi usled neuobičajenog položaja u kom sedimo ili ležimo. Ako vam se to dešava često, čak iako niste mnogo sedeli na primer, to vam je jedan znak loše cirkulacije.

2. Usporavanje mentalnih sposobnosti

Kada se uspori cirkulacija krvi usporavaju se i mentalne sposobnosti.

3. Gubitak apetita

Ovo je očigledan simptom. Kada protok krvi uspori i varenje takođe može postati oštećeno, pa tada osećamo da nismo gladni, a to zapravo znači da samo ne unosimo dovoljno hrane.

Foto: shutterstock

Devojka "se gadi" na prikazano

4. Konstantan umor

Celo telo na neki način "pada", zbog čega se osećamo iscrpljeno. Kada je krvotok usporen, krv nema kapacitet da dostavi kiseonik, vitamine, minerale po celom telu onako kako bi trebalo.

5. Slabiji imunitet

Cirkulacija je direktno odgovorna za održavanje zdravog imunog sistema. Kada je cirkulacija loša, vitamini i minerali koji su potrebni telu da se bori protiv infekcija, ne mogu biti isporučeni dovoljno brzo ili u dovoljnim količinama.

6. Slabiji libido

Kod žena koje imaju lošu cirkulaciju to može da se odrazi kroz neredovne menstrualne cikluse.

Foto: pexels.com

Ženu boli stomak zbog čega sedi zgrčena

7. Promena u pigmentaciji kože

Kada ruke i noge ne dobijaju dovoljne količine kiseonika putem krvi, možete primetiti promenu boje kože na njima.

8. Tamni podočnjaci

Ako ste neko ko često ima tamne podočnjake, vi verovatno imate problema sa cirkulacijom. Da biste saznali da li su vaši tamni krugovi posledica sporog protoka krvi, nežno pritisnite kožu na tom mestu, piše "Srce prirode".

Rešenje je da umereno promenite život, da se bavite fitičkom aktivnošću, da budete aktivniji i da se zdravo hranite. Pomenuti trik ne mora stoprocentno "raditi", ali može da ukaže imate li neki potencijalni problem sa cirkulacijom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading