OVAKO SKINITE TEMPERATURU PRIRODNIM PUTEM: Pred vama su TRI starinska trika u koja svi veruju!

Autor: N.J.

Lifestyle

11.12.2022

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li ste nekada probali neke od ovih trikova?

OVAKO SKINITE TEMPERATURU PRIRODNIM PUTEM: Pred vama su TRI starinska trika u koja svi veruju!

Foto: pixabay.com

Pre nego što posegnete za lekovima, mogli biste da probate neke od trikova koje su praktikovale naše bake. Povišena temperatura je nešto sa čime smo se svi susreli, i verujem da su mnogi isprobali neke narodne lekove. Od mazanja čela rakijom, do potapanja čarapa u rakiju i obuvanja istih... Povišena temperatura je prirodna reakcija tela kada postoji neki virus ili infekcija.

Povišena temperatura nije bolest već jedan simptom koji je obično praćen i drugim simptomima kao što su kašalj, bol u grlu, malaksalost, ali sve je individualno. Normalna telesna temperatura varira od 36 do 37 stepeni.

Kada se temperatura snižava?

Temperatura se obično snižava kada kod odraslih pređe 38 stepeni, a kod dece kada pređe 37, 7 stepeni. Povišena temperatura traje obično oko tri dana, ali ako vidite da vam se stanje pogoršava obavezno se morate javiti lekaru radi adekvatne terapije.

Foto: Printskrin

Povišena temperatura kod dece

Kako se skida temperatura?

Postoje i neki od prirodnih načina za skidanje temperature. Rakiju smo već spomenuli, ali osim toga delimo još neke druge zanimljive "recepte" za koji se veruje da bi mogli da pomognu. 

Limun

Iscedite sok od četiri limuna i dodajte malo narendane korice limuna. Umočite pamučne krpice u sok pa umotajte stopala. Preko toga obujte pamučne čarape, dobro se utoplite, posebno stopala i lezite sat vremena. Kada su krpice na nogama suve, ponovite postupak.

Foto: pixabay.com

Limun i beli luk za zdravlje

Kombinacija meda, đumbira i limuna

Veruje se da ovaj čaj može da ublaži simptome prehlade. Potrebna je šolja ključale vode, jedan rendani đumbir, kašika meda i kašika limunovog soka. U vodu koja je prokuvala dodate đumbir, a zatim pustite da stoji 3 minuta. Dodajte po kašiku limunovog soka i meda. Procedite čaj kako biste uklonili narendane komade đumbira.

Krompir

Hladan krompir trebalo bi da rashladi vaše telo. Jedan krompir oljuštite i izrendajte, a zatim ga stavite u čarape. Tako držite, a temperatura bi trebalo da se spusti tokom noći.

Važna napomena: Hidratacija je mnogo bitna i ne smete da je zaspostavite! Pijte dosta vode i konzumirajte zdrave namirnice, kao i čaj od nane koji vam može dosta pomoći.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading