NEOBIČAN KUĆNI TRIK: Kako da vam hleb ostane svež i do 15 dana? (VIDEO)

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

14.06.2024

21:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Verovatno ste čuli za razne načine za očuvanje svežine hleba, ali skoro sigurno vam nije palo na pamet da ga čuvate u mikrotalasnoj rerni.

NEOBIČAN KUĆNI TRIK: Kako da vam hleb ostane svež i do 15 dana? (VIDEO)

Foto: Shutterstock

Jedna neobična metoda čuvanja hleba izazvala je oduševljenje na društvenim mrežama, a za nju je zaslužna Samar Šarif, aktivna korisnica TikToka sa preko tri miliona pregleda na svojim videima. Ona je podelila svoj jednostavan trik za očuvanje svežine hleba i izazvala lavinu pozitivnih reakcija.

Hleb u mikrotalasnoj

Umesto klasičnog čuvanja hleba u kesi ili kutiji namenjenoj za tu svrhu, Samar Šarif je otkrila da stavljanje hleba u mikrotalasnu rernu može produžiti svežinu hlebu čak do 15 dana. U svom videu, ona je objasnila kako ova neobična metoda funkcioniše, a mnogi su je nazvali genijem zbog ovog jednostavnog, ali efikasnog trika.

 

 

Oduševljeni korisnici

Nakon što je podelila svoje iskustvo na društvenim mrežama, Samar je naišla na veliki broj oduševljenih korisnika koji su odlučili da isprobaju njen metod. Mnogi su izrazili zadovoljstvo rezultatima, ističući da njihov hleb i nakon nekoliko nedelja ostaje svež i mekan, bez trunke buđi.

Tajna očuvanja svežine

Iako Samar nije pružila detaljno objašnjenje zašto ovaj trik funkcioniše, mnogi pretpostavljaju da je ključ u tome što mikrotalasna rerna sprečava prodor vazduha, što je čini idealnim mestom za čuvanje hleba.

Za razliku od kese ili kutije, u koju vazduh može prodreti i izazvati isušivanje hleba, mikrotalasna rerna štiti hleb od spoljnih uticaja, omogućavajući mu da zadrži svežinu duže vreme.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading