LEKARI SAVETUJU: Dve supernamirnice smanjuju upale i savršene su za mršavljenje!

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

08.06.2024

13:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada pokušavate da smršate ili izlečite upale, dve supernamirnice bi uvek trebale da budu deo vašeg jelovnika.

LEKARI SAVETUJU: Dve supernamirnice smanjuju upale i savršene su za mršavljenje!

Foto: pixabay.com

Hrana bogata esencijalnim hranljivim materijama, antioksidansima i zdravim mastima igra ključnu ulogu u održavanju optimalnog zdravlja i podržava različite telesne funkcije.

Osim toga, takva hrana pomaže u kontroli telesne težine i smanjenju rizika od hroničnih bolesti. Doktor Tedž Pratap Sing ističe dve namirnice koje su posebno korisne za ove svrhe.

Losos - štiti od upala 

Losos je poznat po svojim prednostima u borbi protiv upala i pomoći u održavanju zdrave telesne težine. Bogat omega-3 masnim kiselinama, posebno EPA i DHA, losos ima moćna protivupalna svojstva koja smanjuju i ublažavaju simptome hroničnih bolesti.

Foto: shutterstock

Spanać je bez premca

Osim toga, visok procenat proteina u lososu podstiče osećaj sitosti i pomaže u regulaciji apetita, što ga čini izuzetno korisnim za osobe koje žele da smršaju.

Lisnato povrće - protiv oksidativnog stresa

Lisnato povrće poput spanaća, kelja i blitve, poznato je po svojim snažnim protivupalnim svojstvima zahvaljujući visokoj koncentraciji antioksidanata, vitamina i minerala.

Ovi hranljivi sastojci pomažu u borbi protiv oksidativnog stresa u telu, smanjujući upalu koja je često povezana sa hroničnim bolestima poput bolesti srca i dijabetesa. Takođe, lisnato povrće ima izuzetno malo kalorija, a bogato je vlaknima, što ga čini odličnim izborom za mršavljenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading