PROSTO REŠENJE NEPRIJATNOG PROBLEMA: Stavite kesicu čaja u frižider, ostavite preko noći i ujutru gledajte šta će se dogoditi!

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

06.06.2024

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uobičajena pojava neprijatnih mirisa u frižideru može biti noćna mora svake domaćice, pogotovo kada se čuvaju različite vrste namirnica koje mogu doprineti pojavi neprijatnih mirisa.

PROSTO REŠENJE NEPRIJATNOG PROBLEMA: Stavite kesicu čaja u frižider, ostavite preko noći i ujutru gledajte šta će se dogoditi!

Foto: Shutterstock

Međutim, postoji jednostavno rešenje za ovaj problem koje ne zahteva mnogo truda.

Pregled i čišćenje frižidera

Pre nego što primenite bilo koje trikove za neutralizaciju mirisa, važno je da detaljno pregledate sadržaj frižidera kako biste bili sigurni da nema pokvarene hrane. Svaka pokvarena namirnica treba odmah da bude bačena, dok ostale namirnice treba dobro zatvoriti u hermetički zatvorene kontejnere. Takođe, prebrišite police frižidera vodom u kojoj je rastvorena soda bikarbona kako biste neutralisali mirise i uklonili ostatke hrane.

Republika

Foto: shutterstock

Rešenje za neprijatan miris

Prirodni neutralizatori mirisa


Jedan od efikasnih trikova za neutralizaciju neprijatnih mirisa u frižideru je korišćenje suve kesice čaja. Ubacivanje suve kesice čaja u frižider, ili čak više njih ako je frižider veći, može brzo da apsorbuje neprijatne mirise i zameni ih prijatnim mirisom čaja. Ovsene pahuljice takođe mogu biti odličan prirodni neutralizator mirisa u frižideru. Stavite šaku ovsenih pahuljica na tacnu i ubacite je u frižider; one će brzo apsorbovati mirise.

Limun i so kao efikasan trik

Još jedan koristan trik je korišćenje limuna i soli. Stavite nekoliko kriški limuna posutih solju na tacne i ubacite ih u frižider. Limun i so zajedno deluju kao efikasan neutralizator mirisa i pružaju prijatan miris svežine u frižideru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading