KREMPITA U ČAŠI: Niste spremni na ovako dobar kolač, svi ga hvale, a sa jagodama je još lepši!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Recept koji popravlja raspoloženje.

KREMPITA U ČAŠI: Niste spremni na ovako dobar kolač, svi ga hvale, a sa jagodama je još lepši!

Foto: printscreen/youtube/Sherpica Recipes

Krempita sa jagodama u čaši je jednostavan dezert u kom već danas možete uživati. Jagode su mnogima omiljeno voće i to sa razlogom. Ovaj recept takođe ćete voleti jer se lako priprema, a ukus se prepričava. Lisnato testo, kremast fil plus jagode - pravo osveženje za tople dane!

Sastojci:

  • jedan list lisnatog testa (kupovnog)
  • 500 mililitara mleka + 150 mililitara mleka za kasnije
  • jedan puding od vanile
  • 200 mililitara slatke pavlake 

Foto: printscreen/youtube/Sherpica Recipes

Krempita u čaši recept

Priprema:

Lisnato testo stavite na papir za pepčenje u već zagrejanu rernu i pecite dok ne porumeni. Pazite da vam ne zagori. Kada se ohladi, izdrobite ga rukama do sitnih kokmada. U šerpu sipajte mleko i dodajte pet kašika belog šećera. Žumanca odvojite od belanaca. Mleko stavite na ringlu da se kuva. U žumanca sipajte puding od vanile i prelijte sa 150 mililitara mleka. Razmutite ručnom mutilicom, a onda dodajte u puding kada se već zagrejalo i blizu je vrenja. Smanjite ringlu i kuvajte brzo mešajući ručnom mutilicom. Kada se formirao puding onda pokrijte folijom i ostavite da se ohladi sa kesom preko.

Umutite slatku pavlaku. U umućenu slatku pavlaku dodajte u puding, a onda ponovo sve zajedno umutite. Odvojite čaše u kojima ćete služiti kolač. Na dno stavite nadrobljeno lisnato testo. Preko stavite fil oko dve do tri pune kašike, a na vrh sveže jagode. Ponovo prekrijte jagode filom. Zagladite fil i stavite izdrobljeno lisnato testo na vrh.

Uživajte!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading