KREMPITA U ČAŠI: Niste spremni na ovako dobar kolač, svi ga hvale, a sa jagodama je još lepši!
Recept koji popravlja raspoloženje.
Krempita sa jagodama u čaši je jednostavan dezert u kom već danas možete uživati. Jagode su mnogima omiljeno voće i to sa razlogom. Ovaj recept takođe ćete voleti jer se lako priprema, a ukus se prepričava. Lisnato testo, kremast fil plus jagode - pravo osveženje za tople dane!
Sastojci:
- jedan list lisnatog testa (kupovnog)
- 500 mililitara mleka + 150 mililitara mleka za kasnije
- jedan puding od vanile
- 200 mililitara slatke pavlake
Priprema:
Lisnato testo stavite na papir za pepčenje u već zagrejanu rernu i pecite dok ne porumeni. Pazite da vam ne zagori. Kada se ohladi, izdrobite ga rukama do sitnih kokmada. U šerpu sipajte mleko i dodajte pet kašika belog šećera. Žumanca odvojite od belanaca. Mleko stavite na ringlu da se kuva. U žumanca sipajte puding od vanile i prelijte sa 150 mililitara mleka. Razmutite ručnom mutilicom, a onda dodajte u puding kada se već zagrejalo i blizu je vrenja. Smanjite ringlu i kuvajte brzo mešajući ručnom mutilicom. Kada se formirao puding onda pokrijte folijom i ostavite da se ohladi sa kesom preko.
Umutite slatku pavlaku. U umućenu slatku pavlaku dodajte u puding, a onda ponovo sve zajedno umutite. Odvojite čaše u kojima ćete služiti kolač. Na dno stavite nadrobljeno lisnato testo. Preko stavite fil oko dve do tri pune kašike, a na vrh sveže jagode. Ponovo prekrijte jagode filom. Zagladite fil i stavite izdrobljeno lisnato testo na vrh.
Uživajte!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)