OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA ŠOPSKU SALATU: Tajnu pripreme vam ne bi svako otkrio, evo u čemu je CAKA
Da bi šopska salata bila najbolja do sada, ključ je u začinima.
Sigurno se pitate na kakav to poseban i drugačiji način može da se pripremi šopska salata. Mnogi veruju da se u tu salatu stavlja samo krastavac, paradajz i sir, ali zapravo, čari su u pravim začinima i dodatku ulja. Možda za sledeću kombinaciju ukusa niste čuli, ali ako samo jednom spremite salatu na ovaj način, u budućnosti ćete je praviti ovako i uživaćete!
U nastavku pogledajte recept za šopsku salatu bez koje su nezamisliva mnogobrojna srpska jela.
Sastojci:
- 3 paradajza
- 2 krastavca
- 1 zelena paprika
- 1 crvena paprika
- 1 crni luk
- 150 grama sira
- prstohvat crvene paprike
- malo bibera
- 2 kašike ulja
Priprema:
Povrće prvo operite.
Paradajz isecite na polovine, a onda na male kockice. Potom krastavac oljuštite od kore, iseckajte na polovine, a onda na sitne kockice. Sjedinite paradajz i krastavac u činiju. Zelenu i crvenu papriku oljuštite od koštica, a onda je takođe iseckajte što sitnije. Luk oljuštite, a onda ga ili izbelendajte u blenderu, ali da ostanu komadi, ili naseckajte nožem. Preporuka je da birate neki tvrdi sir da biste mogli da ga seckate na kockice, a da se ne raspadne. Sastojke sjedinite u jednoj činiji i lepo posolite. Dodajte prstohvat crvene, ljute paprike na vrh. Takođe, za lepši ukus dodajte malo bibera i dve kašike ulja. Ponovo sve sjedinite. Salatu služite kao dodatak mesu ili nekom kuvanom jelu. Takođe, možete je jesti samo uz hleb kada vreme bude još toplije, a vama je potrebno nešto osvežavajuće.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)