TORTA BELI ANĐEO JE OMILJENA U SRBIJI I SA RAZLOGOM SE SPREMA ZA VASKRS: Savršeno ukusna i kremasta, a jeftina!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fantastična ideja za predstojeće praznike.

TORTA BELI ANĐEO JE OMILJENA U SRBIJI I SA RAZLOGOM SE SPREMA ZA VASKRS: Savršeno ukusna i kremasta, a jeftina!

Foto: YouTube/Bokina kuhinja

Bliži nam se Vaskrs, a domaćice već spremaju trpezu i imaju ideju kako bi to trebalo da izgleda. Slatki sto je omiljeni kako mališanima, a tako i odraslima zbog čega se za praznike svaka domaćica izuzetno potrudi. Pored drugih slatkiša na trpezi vredi imati i ovu tortu na spisku jer je ukusna, jeftina i lako se priprema.

Sastojci:

  • 1 pakovanje gotovih rozen kora (10 tankih kora)
  • 1 litar mleka
  • 14 kašika šećera
  • 200 grama pudinga od vanile
  • 200 grama bele čokolade
  • 250 grama margarina

Za drugi deo fila potrebno je:

  • 300 - 400 grama šlaga gušće umućenog
  • čaša vode 

Foto: YouTube/Bokina kuhinja

Recept za tortu beli anđeo

Priprema:

Oko 600 mililitara mleka stavite da se kuva na ringlu na srednju temperaturu. U mleko koje je preostalo razmutite puding kašikom. U mleko koje ste stavili da se kuva dodajte 14 kašika šećera i sjedinite kako se ne bi zalepilo, potom stavite belu čokoladu. Polako ulivajte puding dok je mleko na ringli, a onda mešajte ručnom mutilicom sve dok smesa ne postane gusta. Smanjite temperaturu kako ne bi izgoreo fil. Pokrijte fil kesom i sklonite sa strane da se ohladi.

U drugu činiju sipajte šlag, a onda sipajte malo vode i polako sjedinjujte kašikom. Vodu dodajte malo po malo, a onda umitite sve mikserom. 

Izvadite puding i mutite mikserom. Dodajte dve kašike šlaga u žuti fil i mutite. Potom dodajte još jednu kašiku šlaga i umutite.

Na dno poslužavnika stavite veoma malo fila kako bi se sve lepo zalepilo. Stavite prvu rozen koru, dve kašike žutog fila, rasporedite i preklopite korom ponovo. Preko druge rozen kore ide četiri kašike fila i tri kašike šlaga, poklopite rozen korom. Na taj način raspoređujete kore i fil dok sve ne potrošite. Tortu je potrebno završiti šlagom.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading