RECEPT ZA STARINSKI ĐUVEČ: Ovo prolećno jelo mnogi OBOŽAVAJU, a na ovaj način će ga svi spremati!
Sada je idealno vreme za đuveč.
Svi dobro poznajemo đuveč, a još iz detinjstva ga vrlo rado jedemo. Ono što je veoma važno kod ovog jela jeste to da za samu pripremu nije potrebno posebno iskustvo, a ni puno vremena.
Recept za starinski đuveč
Sastojci:
- 1 pileće belo meso
- 2 struka mladog crnog luka
- 1 struk mladog belog luka
- 2 mlade šargarepe
- 1 tikvica
- 1 zelena paprika ili 2 kašike ajvara
- 8-10 mladih krompirića
- 1,5 šoljica pirinča
- 1 list rena
- seckani peršun
- so, vegeta, biber
- 2 kašičice aleve paprike
- list lovora
- ulje
Priprema:
U veliki teflonski tiganj sipajte ulje. Crni i beli luk očistite i isecite na kolutove, zajedno sa zelenim delom.
Šargarepu i tikvicu očistite i isecite na kockice. Belo pileće meso takođe. Mladu, zelenu papriku iseckajte, a možete umesto nje dodati i ajvar. Krompiriće očistite i prepolovite.
Na ulju propržite luk i šargarepu, dodajte meso i zajedno pržite. Dodajte alevu papriku i sve dobro promešajte pa dodajte krompiriće i tikvice, zelenu papriku ili ajvar i sitno seckani list rena, nalijte čašom vode, promešajte i poklopite.
Potrebno je pustiti neko vreme da se krčka na tihoj vatri, a zatim dodajte pirinač, posolite i dodaje začine po vašem ukusu. Dolijte dodatno vode pa poklopite i stavite da se krčka.
Znak da je đuveč skuvan jeste kada krompir omekša. Tada isključite ringlu i ostavite ga da se dodatno krčka dok ne uhvati tanku koricu odozgo.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)