OVO JE NAJBOLJI PRELIV ZA PITE KOJI KORISTE PEKARI: Zbog njega je u isto vreme sočna, ali i HRSKAVA
Morate znati recept za ovaj preliv.
Svaka srpska trpeza nezamisliva je bez pite. To je naše tradicionalno, srpsko jelo, a varijacije su brojne. Ipak, ono što je važno za pitu je da ima dobar preliv. Upravo to je bitno da bi pita bila ukusna.
Pite su omiljeni specijalitet mnogih domaćica, a tajna njihovog savršenog ukusa leži upravo u prelivu koji se koristi. Bez obzira da li je u pitanju pita sa sirom, mesom, zeljem ili spanaćem, preliv igra ključnu ulogu u postizanju savršene teksture i ukusa.
Razlika između domaće i pekarske pite
Jeste li primetili da se domaće pite razlikuju od onih koje kupujemo u pekari? Tajna leži u prelivu koji se koristi. Dok pekari obično koriste jednostavan preliv, domaćice imaju priliku da samostalno pripremaju preliv prema svojim željama, što često rezultira ukusnijim pitama, piše "Krstarica".
Sastojci:
- 8 kašika brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 2 šolje mleka
- 100 ml ulja
- so
- šećer
Priprema:
1. Pomešajte malo šećera i kvasca, pa ih prelijte mlakim mlekom i promešajte.
3. Premažite svaku koru ovim prelivom pre nego što je filujete na uobičajen način.
4. Ukoliko vam ostane preliva, prelijte ga preko pite i ostavite da odstoji oko sat vremena kako bi se ukusi sjedinili.
Ovaj preliv će unaprediti vašu pitu, čineći je sočnijom i ukusnijom nego ikada pre.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)