PILEĆA KRILCA KOJA SE LEPE ZA PRSTE: Samo ako ih tako spremite biće SOČNA I HRSKAVA!
Ovaj recept morate da isprobate.
Ako ste ljubitelji piletine, sigurno ste probali pileća krilca na raznorazne načine. Postoje raznovrsni načini pravljenja, ali svi najviše vole kada se krilca lepe za prste i tope u ustima.
Da biste postili baš tu kombinaciju, morate pogoditi baš tu pravu kombinaciju marinade, što nije uvek lako, ali ako ispratite ove korake videćete i sastojke, nećete morati da se brinete.
Recept za sočna i ukusna pileća krilca
Sastojci:
1,5 kg pilećih krilca,
MARINADA
- Jedna šolja vode,
- jedna šolja soja sosa,
- pola šolje meda,
- pola šolje sveđeg šećera,
- dve kašike jabukovog sirćeta,
- tri čena belog luka,
- jedna kašika đumbira u prhu,
- ulje,
- so,
- biber.
Priprema:
Prvo u većoj posudi pomešajte sve sastojke za marinadu, a zatim krajnje delove krilca odsecite i bacite.
Krilca pomešajte sa marinadom, da pokrije sve komade. Pokrijte sa krpom i ostavite u frižider najmanje jedan sat.
Zagrejte rernu na 175 stepeni.
Nauljite posudu za pečenje i poređajte krilca, a zatim prekrijte folijom. U šerpicu umutite marinadu da sada postane gusta i nakon nekog vremena sklonite foliju i premažite krilca za zgusnutom marinadom. Pecite sve oko sat vremena sa premazivanjem dva puta, svakih 15 minuta.
Kada krilca postanu fino karamelizovana i lepljiva, gotova su. Uživajte u ovom sočnom i u isto vreme hrskavom mesu. Ovo je idealan recept za sve koji očekuju goste ili neku posebnu priliku. Prijatno!
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)