RECEPT ZA RUSKE PIROŠKE: Drugačije su od naših zbog OVAKVOG pravljenja, mnogi kažu da su i UKUSNIJE!
Probajte piroške na drugačiji način.
Ako ste ljubitelj testa, ovakve piroške će vam se sigurno svideti. Kada više ne znate šta da napravite i spremite porodici i deci za doručak ili večeru, ovo je recept za vas.
Ruske piroške
Sastojci:
- 400 gr pšeničnog brašna
- 250 ml kefira
- 100 ml biljnog ulja
- 20 gr šećera
- so
- jedna kašičica sode
Fil:
- 3 tvrdo kuvana jaja
- 50 g mladog luka
- 20 g sveže mirođije
- krupna morska so
Priprema:
Za testo izmešajte u posudi ulje, mleko, kvasac, šećer i so, pa postepeno dodajte brašno dok ne dobijete meko testo. Pokrijte posudu folijom i ostavite na toplom mestu 45 do 60 minuta dok ne udvostruči.
Prebacite testo na pobrašnjenu podlogu i premesite ga uz dodavanje brašna prema potrebi (potrudite se da ne dodate previše brašna, ali da dobijete testo koje se može mesiti). Testo podelite na desetak komadića i ostavite da odstoji dok napravite fil.
Kuvana jaja izgnječite viljuškom i dobro izmešajte sa sitno seckanim lukom i mirođijom, pa posolite prema ukusu.
Svaki komad testa blago, rukama raširite, stavite deo fila na testo, oblikujte pirošku, pa nastavite sa preostalim komadićima testa.
Zagrejte ulje u tiganju i pržite piroške oko tri minuta sa svake strane dok ne dobiju zlatno - žutu boju. Pržene piroške iscedite na salveti i služite odmah.
Ako volite prženo testo, ovo će vam se sigurno svideti.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)