RECEPT ZA GRAŠAK "NA GUSTO": Ako ste ljubitelj, napravite ga na OVAJ način i oduševite sve!
Napravite ovakvo jelo danas za ručak.
Ako ste ljubitelj čorbastog graška, ovo jelo ćete obožavati! Jednako je ukusno kao i sam čorbasti, samo što se grašak na gusto lakše i mnogo jednostavnije kombinuje sa ostalim jelima.
Grešak možete služiti uz dodatak jelu
U svakom slučaju, bilo da se jede zasebno ili uz neko drugo jelo, grašak na gusto će vas fino zasititi, i ako se pripremi na pravi način, može postati vaše najomiljenije jelo!
U daljem tekstu pročitajte najbolji recept, kao i detaljnu pripremu. Zatim zasucite rukave i napravite ovo ukusno jelo! I, na kraju, uživajte u degustaciji.
Sastojci:
- 500 grama graška (mladog po mogućstvu)
- 1 velika glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 2 šargarepe
- Ulja po potrebi (otprilike 1 šolja)
- 5 kašičica soli
- 1 kašičica vegete
- 1 kašičica mirodjije
- 1 kašika brašna
- 1 kašičica aleve paprike
- Prstohvat šećera (po ukusu)
Priprema:
Crni i beli luk iseckajte na sitno, potom ih sipajte u odgovarajuću šerpu i dodajte šolju ulja. Dinstajte sve na umerenoj temperaturi, nekoliko minuta. Po ukusu možete staviti više ili manje ulja, ali kada je više ulja kasnije grašak bude gušći, tako da će jedna šolja biti dovoljna.
Kod ovog jela je najbitnije da se sam grašak ne raspadne. Obratite pažnju na to koliko ga vremena tačno distate i kako ga mešate kako ne biste dobili kašastu smesu. Sem toga je se vrlo prosto sprema.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)