PALENTA NA ITALIJANSKI NAČIN: Recept je star 120 GODINA, košta manje od 200 dinara!
Prvo morate da je skuvate, pa da je pržite.
Svima je već dobro poznata paletna, jedno je od popularnijih starinskih jela. Sada su je ovaj recept uznapredovao, te su ga obogatili i napravili da bude još ukusnije.
Italijani su poznati po odličnoj kuhinji, a ovaj njihov recept je star preko 120 godina!
Sastojci:
- 250 g palente
- 1 l vode
- 1/2 kašičice soli
Priprema:
Sipajte vodu u šerpu i posolite. Kada se dobro zagreje (ali ne sme da ključa), dodajte palentu. Mešajte sve vreme dok dodajete i nakon toga kako bi lepo sjedinili sastojke. Kada smesa postane gusta i voda ispari, spremna je. Sipajte smesu u nauljeni kalup za hleb, pa pokrijte providnom folijom i sačekajte da se ohladi na sobnoj temepraturi. Zatim je prebacite u frižider i ostavite da se dobro stegne. Isecite po želji, pa pržite u dobro zagrejanom ulju.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)