OVAKAV PREBRANAC SU NAŠE BAKE SPREMALE: Ukus kakav se PAMTI, svi će vam tražiti recept!
Savršen gust pasulj iz rerne, oduševiće sve!
Retko koja osoba ne voli prebranac. Jelo svima dobro poznato još iz detinjstva, sada mi sami vrlo rado spremamo. Ako želite da vam bude baš isti kao mamin ili bakin, napravite ga po ovom receptu!
Posni prebranac iz rerne
Sastojci:
- 700 gr pasulja
- 1 veći praziluk
- 1 veći crni luk
- ulje
- aleva paprika
- tucana ljuta paprika
- so, biber
- lovorov list
- biber mleven
- biber u zrnu
Priprema:
Pasulj dobro oprati, naliti vodom, dodati 2-3 kašike ulja, malo lovorovog lista i biber u zrnu. Ostaviti pasulj da se kuva. Na ulju propržiti na krugove praziluk i crni luk. Dinstati luk oko 20-30 min da dobro omekša. Dodati u luk soli, aleve paprike i tucane paprike.
U đuvečaru staviti na dno kuvanog pasulja (moraju ostati cela zrna) pa preko pasulja dinstan luk, pa pasulj, pa luk sve do utroška i završiti pasuljem. Odozgo malo ulja. Staviti u rernu na 200 stepeni oko 30 min. Mora ostati malo čorbice jer ne sme pasulj da bude potpuno suv.
Kao prilog uz prebranac možete ispeći ribu po želji.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)