ROLNICE PUNJENE MLEVENIM MESOM: Ukućani će se GRABITI za njih, tajna je u metodi kojom se MESI!
U isto vreme su sočne i hrskave.
Ako nemate više ideju šta da jedete za doručak, vreme je da isprobate ovaj recept. Rolnice punjene mesom i premazane maslacem će sigurno postati broj jedan hrana u vašoj kući, kada je prvi put budete probali.
Sastojci
Za testo:
- 1 jaje
- 1 šolja ulja
- 1 šolja jogurta
- 1 šolja vode
- dve kašike soli
- prašak za pecivo
- 1 kašika sirćeta
- 5 šoljica brašna
- 200 grama putera
Nadev
- 3 glavice crnog luka
- 3 kašike ulja
- 500 grama mlevene junetine
- so
- crni biber
- mlevena slatka paprika
- origano
Priprema:
Isekajte crni luk i stavite da se dinsta. Dok još ne porumeni, stavite junetinu i nastavite sa dinstanjem. Dodajte kašičicu mlevene paprike sa ostalim začinima i kad meso porumeni, nadev je spreman.
Nadev ostavite sa strane i krenite da pravite testo.
U brašno stavite dve kašičice soli i prašak za pecivo, a zatim dodajte jedno jaje i šolju ulja, šolju jogurta, sirće i šolju vode.
Sve to krenite da mešate i lagano sjedinite. Od dobijenog testa napravite lopticu, a zatim je podelite na manje delove.
Svaku lopticu premesite i izdužite je.
Kada ste to uradili, uzmite jedno testo, premažite maslac preko, a zatim preko prvog dela stavite drugi deo testa (jedno preko drugog) i tako ređajte dok se testo ne potroši.
Stavite testo u foliju i pustite ga odstoji 20 minuta. Kada je "odležalo", uzmite oklagiju i sve to ponovo premesite.
Premažite gornji deo ponovo i krenite da sečete testo na kocke ili trouglove, a zatim ga punite nadevom.
Zavijte ih u željeni oblik i poređajte ih pleh. Premažite rolnice izmućenim jajetom. Pecite ih na 200 stepeni dok ne porumene.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)