RECEPT ZA ARAPSKU KOMPLET LEPINJU: Punjene su ovim SIROM, tope se u ustima, mnogi tvrde da je bolja i od ZLATIBORSKE!
Ovo je sjajan doručak za celu porodicu.
Svi dobro znamo za komplet lepinju, koja se po poznatom pravilu sprema sa prasećim pretopom, kajmakom ili jagnjetinom.
Ovo je specijalitet koji se brzo i lako priprema, a ako želite ovu kaloričnu bombu da spremite za doručak, spremite se za eksploziju ukusa.
Recept za arapsku komplet lepinju će vas sigurno oduševiti
Sastojci
Testo:
400 grama brašna,
dve kašičice soli,
250 mililitara vode
Za nadev:
250 grama krem sira,
puter,
jedno jaje.
Priprema:
Prvo u posudi promešajte brašno, so i vodu. Umesite tako da testo bude mekano, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoji 15 minuta.
U posudu promešajte jaje i krem sir, i dobro sjedinite.
Testo podelite na dva dela, pa prospite brašno, pa jednako pokrijte testo i ostavite da odstoji još nekih deset minuta.
Razvucite obe polovine testa što tanje, a onda premažite to istopljenim puterom. Premažite nadevom od krem sira pa preklopite testo četiri puta po dužini.
Potrebno je da dobijete tanak pravougaonik, zatim preklopite čeitri puta po širini.
Nakon svakog preklapanja premažite testo istopljenim puterom, pa stavite u nauljeni kalup.
Stavite u nauljeni kalup, pa pritisnite rukama da testo pokrijte dno. Premažite istopljenim puterom i pecite u zagrejanoj rerni na 260°C oko osam minuta. Gotovu arapsku komplet lepinju premažite istopljenim puterom i isecite.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)