PILEĆI PAPRIKAŠ SA BATACIMA: Pravi VOJVOĐANSKI, meso se TOPI u ustima ako se OVAKO spremi!

Autor: M.O.

Lifestyle

16.11.2023

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako nemate ideju šta danas da spremate, evo je!

PILEĆI PAPRIKAŠ SA BATACIMA: Pravi VOJVOĐANSKI, meso se TOPI u ustima ako se OVAKO spremi!

Foto: YouTube/Printscreen

Omiljeno jelo, pileći paprikaš, često se izbegava s fileom zbog straha od suvog mesa. Zato predlažemo da isprobate recept za pileći paprikaš sa batacima - sos je divno pikantan, a meso će garantovano biti toliko sočno da će se odvajati od kosti!

Evo kako se priprema ovaj ukusan pileći paprikaš sa batacima!

Republika

Foto: youtube/printscreen/Turkish Food Travel

Ovakav paprikaš već danas napravite

 

Sastojci:

  • 6 pilećih bataka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 veliki luk, isečen na kockice
  • 3 čena belog luka, mleveno
  • 1 crvena paprika, narezana na kockice
  • 2 šargarepe, oljuštene i isečene
  • 2 stabljike celera, narezane
  • 2 kašičice mlevenog kima
  • 2 kašičice paprike
  • 1 kašičica čilija u prahu (prilagodite prema želji začina)
  • 1/2 kašičice sušenog origana
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/4 kašičice crnog bibera
  • 1 konzerva paradajza isečenog na kockice
  • 3 šolje pilećeg bujona
  • Sveži peršun, seckani (za ukras)
 

Recept:

Zagrejte maslinovo ulje u velikom loncu na srednjoj vatri. Dodajte pileće batake i pržite dok ne porumene sa svih strana. Izvadite batake iz lonca i ostavite ih na stranu.

U isti lonac dodajte seckani crni luk, mleveni beli luk, crvenu papriku iseckanu na kockice, šargarepu iseckanu na kolutove i celer. Dinstajte oko 5 minuta dok povrće ne počne da omekšava. Umešajte mleveni kim, papriku, čili u prahu, sušeni origano, so i crni biber. Kuvajte još 2 minuta kako bi začini pustili svoj ukus.

U šerpu dodajte paradajz isečen na kockice, sa svim sokom iz konzerve, i pileću supu. Stavite mešavinu na laganu vatru. Vratite zapečene pileće batake u šerpu i potopite ih u tečnost. Pokrijte šerpu i ostavite da se krčka oko 30 minuta, ili dok se piletina ne skuva i omekša.

Probajte pileći paprikaš i prilagodite začine ako je potrebno. Možete dodati još soli, bibera ili čilija u prahu da prilagodite pikantnost po želji. Pileći paprikaš poslužite dok je još topao, ukrašen svežim peršunom. Odlično se slaže uz bareni pirinač ili kremasti krompir pire.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading