RECEPT ZA KROMPIR PAPRIKAŠ: Ovakav sigurno niste probali, stavlja se SLANINA i OVO dodaje, svi će vam tražiti JOŠ!
Ovo morate još danas da napravite.

Foto: youtube/printscreen/Szoky konyhája
Svima je dobro poznat krompir paprikaš. Starinsko jelo, obogaćen ovim dodacima će sve raspametiti. Ovaj recept smatra se specijalitetom!
Krompir paprikaš na drugačiji način
Sastojci:
- Četiri parčeta pilećih grudi bez kostiju i kože,
- 150 grama dimljene suve slanine,
- tri kašike ulja,
- 10 do 12 velikih ljutih paprika, ( banana peppers )
- jedna velika glavica crnog luka,
- dve glavice belog luka,
- jedna velika šargarepa,
- pet srednjih krompira,
- jedna konzerva od 800 ml seckanog paradajza,
- po ukusu suvog začina,
- nekoliko grančica majčine dušice,
- tri kašike ljutkastog ajvara,
- na vrh noža ljuta mlevena paprika,
- 150 ml suvog belog vina,
- seckanog peršuna,
- sveže samleveni biber,
- jedna kašičica mlevene dimljene crvene paprike.
Foto: youtube/printscreen/Szoky konyhája
Priprema:
Pileće grudi oprati i iseći na veće kockice i marinirati ih sa vegetinim miksom za piletinu ili koji god suvi začin vi koristite i ostaviti sa strane dok pripremate svo ostalo povrće.
U dublju šerpu staviti ulje, dodati dimljenu suvu slaninu isečenu na kocke i piletinu i pržiti da porumeni sa svih strana a slanina otpusti mast. Izvaditi meso u šerpicu, poklopiti i ostaviti sa strane.
Dodajte sitno iseckani luk, krompir, beli luk i sitno iseckanu šargarepu i papriku. (sve pre toga oprati i očistiti)
Smanjite malo temperaturu na osrednju i pržiti sve zajedno, povremeno promešajte,oko desetak minuta, dok paprika i luk ne počnu da mekšaju.
Vratiti piletinu i slaninu u šerpu, zajedno sa sokovima koje je otpustila, dodati grančice majčine dušice, belo vino, suve začine koje koristite, mlevenu dimljenu papriku,ajvar, ljutu mlevenu papriku, sveže mleveni biber i dinstati sve zajedno nekoliko minuta i na kraju dodati paradajz.
Poklopiti i dinstati na tihoj temperaturi oko 45 minuta. Na kraju probati za začine i dodati šta fali po vašem ukusu, izvaditi grančice majčine dušice i posuti sa seckanim peršunom.
Poslužiti sa pire krompirom, kuvanim pirinčem ili samo sa hlebom...izbor je vaš. Kod nas je bilo sa pireom od krompira i celera
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)