OVAKO SE PRAVI TURSKA GIBANICA: Slična je našoj, ali je još SOČNIJA jer idu dve vrste sira!
Ako ste ljubitelji gibanice, ovo morate da probate.
Srpska gibanica je svima dobro poznata, a sada je vreme da isprobate ovaj turski recept. Jedno je sigurno - dopašće vam se!
Veoma je slična našoj, sem što u ovu idu dve vrste sira
Sastojci:
- kore za pitu
Za premazivanje:
- 1/2 šolje vode
- 1/2 šolje mleka
- 2 jajeta
- 1/2 šolje ulja
Za fil:
- feta sir
- čedar sir
- peršun
Još:
- žumance
- susam
Priprema:
Umutite vodu, mleko, jaja i ulje. Na pleh stavite jednu koru, pa premažite sa smesom od jaja. Zatim 2 kore umočite u tu smesu, pa stavite preko prve kore. Fetu izdrobite, čedar izrendajte, a peršun iseckajte, pa sve to sjedinite.
Dobijeni fil pospite preko kora. Preko idu još 2 kore koje ste prethodno umočili u smesu od jaja, pa fil.
Tako ređajte dok ne utrošite sve. Poslednjom korom pokrijte pitu, lepo ušukajte, pa premažite sa umućenim žumancetom i pospite susamom i kimom. Pecite na 200°C nekih 30 minuta.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)