NAJSTARIJI RECEPT ZA MEDENO SRCE: Kolač našeg detinjstva sprema se nikad LAKŠE, bez JEDNOG sastojka ne može!

Autor: M.O.

Lifestyle

10.11.2023

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako ga niste dugo pravili, sada je vreme.

NAJSTARIJI RECEPT ZA MEDENO SRCE: Kolač našeg detinjstva sprema se nikad LAKŠE, bez JEDNOG sastojka ne može!

Foto: Printscreen/ YouTube/ Kuhanje je zabavno

Svi volimo kada nas neki kolač vrati u detinjstvo, a medeno srce je baš jedan od njih! Važi za jedan od starijih, izdašnih, sočnih i mekanih kolača. Ako volite kombinaciju cimeta i pekmeza odmah navalite.

Republika

Foto: Printscreen/ YouTube/ Kuhanje je zabavno

Ako dugo niste pravili ovaj kolač, sad je vreme

 

Sastojci:

  • 3 čaše od 2dl brašna
  • 2 čaše šećera
  • 2 čaše vode
  • 1 kesica cimeta
  • 1 kašičica sode bikarbone (ili 1 kesica praška za pecivo)
  • 6 kašika po želji

Priprema:

Uključiti rernu na 180C.

Sve sastojke sipati u činiju i izmešati kašikom da se ujednače, ko ne voli ukus sode , može je zameniti praškom za pecivo. Celu količinu mase izliti u pleh ( sa pek-papirom ) , dimenzija 25×38 cm (ili bar približno).

Peći dok se ivice kolača ne odvoje od pleha. Ubadanjem čačkalice u sredinu proveriti da li je kolač pečen.
 
Pečen kolač zajedno sa pek-papirom izvaditi iz pleha i ostaviti da se ohladi.
Uz pomoć noža (zasecanjem sa svih strana) i konca , iseći kolač po debljini.Prvu koru staviti na poslužavnik i bogato je namazati džemom.

 
Odozgo staviti drugu koru pa i nju namazati džemom.
Pripremiti glazuru od čokolade i preliti preko kolača ( preko premazanog džema). Poslužite i uživajte!
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:


 

Komentari (0)

Loading