ZA DORUČAK NAPRAVITE PIROŠKE: Sve što vam je potrebno jeste minimalno NOVCA i vremena, SIR im daje poseban šmek!
Ukus koji će vaša porodica obožavati.
Piroške su još jedan tradicionalni recept, vrlo sličan mekikama. Često se postavlja pitanje o razlikama između mekika, uštipaka, piroški i krofni, ali zapravo te razlike nisu prevelike. Svi ovi recepti podrazumevaju sličan proces mešenja i prženja. Piroške se obično pune različitim sastojcima, dok su mekike ravne i prazne, baš kao i uštipci, koji su takođe obično manji. S druge strane, krofne se ističu svojim karakterističnim oblikom i punjenjem.
Ako vam je ponestalo ideja šta da napravite za dobro jutro svojoj porodici, ovaj recept za piroške može biti idealan za danas.
Sastojci:
- 400 ml mlake vode
- kašičica šećera
- dve kašičice soli
- osam grama suvog kvasca
- dve kašike ulja
- 550 g brašna
- kisela pavlaka
- feta sir
Priprema:
U toplu vodu dodajte kvasac i šećer, pa promešajte. Zatim dodajte brašno i so, pa umesite testo. Nauljite ga i stavite u posudu, pa pokrijte providnom folijom i ostavite na toplom da naraste nekih 20 minuta.
Podelite na 12 delova od kojih ćete oblikovati loptice. U posudi pomešajte izmrvljeni feta sir sa pavlakom. Uzmite jednu lopticu, malo nauljite ruke, pa je što tanje razvucite. Nafilujte, pa preklopite ivice malo i urolajte. Tako uradite sa svim lopticama od testa. Pržite ih u zagrejanom ulju.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)