RESTOVAN KROMPIR: Sve domaćice OVDE greše, TAJNA je u jednom sastojku koju mu daje pravu SOČNOST!
Ovaj način pripreme krompira je mnogima omiljeni, ipak, retko kome ispadne ukusan i sočan jer svi prave istu grešku.
Restovani krompir spada u jedno od omiljenih jela na našim prostorima. Još u staroj Jugoslaviji se pravio i obožavale su ga tada sve generacije.
Ono što je važno jeste to da se priprema veoma jednostavno i lako, a sastojci su pre svega jeftini.
Može da se jede kao glavno jelo ili kao prilog uz meso, ali i uz podvarak.
Skoro pa sve domaćice prave restovani krompir na masti i sa malo slatke paprike, ali vreme je da probate i na ovaj način.
Koristite bujon, jer je u njemu jedina tajna najboljeg restovanog krompira!
Sastojci:
- Dva crna luka
- Jedan kilogram krompira
- Jedna čaša pilećeg bujona
- Malo slatke crvene paprike
Priprema:
Krompir oljuštite i isecite na kocke. Zatim ga obarite u ključaloj vodi nekih 5-10 minuta. Na ulju dobro propržite sitno seckan crni luk, pa dodajte bujon. Bujon ako nemate spreman, napravite tako što ćete pola pileće kocke za supu rastopiti u vreloj vodi.
Kada tečnost ispari, dodajte proceđeni krompir i malo ga pritisnite viljuškom. Pospite slatkom crvenom paprikom. Promešajte sastojke, a ako želite možete da ga stavite u rernu da se zapeče ili da ga pržite na šporetu. Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)