RECEPT ZA MIMOZU: Salata koju SRBI obožavaju sada možete napraviti sa TRADICIONALNIM sastojcima!
Bez mimoza salate retko koja svečana proslava može da prođe.
Mimoza salata je svima nama jedna od omiljenih. Ime je dobila po završnom sloju koji podseća na cvasti mimoza. Priprema je vrlo jednostavna, a sve što treba da uradite jeste da namirnice ređate u slojevima. Ovo je originalni recept za mimoza salatu, ali danas svaka domaćica dodajte neki svoj tajni sastojak kako bi što više obogatila ukus.
Sastojci:
- 3-4 srednja krompira
- 300 g praške šunke
- 300 g tvrdog sira
- 4 jajeta
- 400 g kisele pavlake
- 200 g majoneza
Priprema:
Krompir dobro operite i skuvajte sa sve korom. U drugoj šerpi skuvajte jaja. Kada se krompir ohladi, skinite koru i izrendajte ga. Izrendajte i šunku, kao i polovinu sira. Na sitno rende narendajte drugu polovinu sira. Po dnu okruglog kalupa rasporedite krompir, posolite, pa premažite pavlakom. Preko poređajte šunku i premažite majonezom. Preko pospite krupno rendani sir, pa pospite i rendanim jajima (2 komada). Opet premažite pavlakom. Ponovo poređajte krompir, pa sloj pavlake, zatim šunku, pa majonez. Na kraju pospite preostalim krupno rendanim sirom, pa rendanim belancima (2 komada) i jajima (2 cela). Premažite pavlakom, pa sve pospite sitno rendanim sirom i sitno rendanim žumancima. Pre služenja je stavite u frižider.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)