RECEPT ZA PITU KROMPIRUŠU: Plus OVI tajni sastojci i povrće je čine dosta drugačijom, probajte je već danas!
Prava domaćinska pita na ovaj drugačiji način će vas oduševiti!
Pita krompiruša se često jede kod nas kao doručak, ručak, večera, jednostavno vreme nije bitno kada se radi o njoj. Svi će je uvek rado pojesti!
Danas vam predlažemo nešto drugačiju krompirušu. Svaka kora se premazuje ovim posebnim nadevom, a onda se i posipa filom!
Sastojci:
- 2 crna luka
- 1 čen belog luka
- 1 šargarepa
- 5 krompira
- 1 paprika
- 12 kora
- ruzmarin
- 200 g tvrdog sira
- 1 šolja ulja
- 1 šolja mleka
Priprema:
U dubljem tiganju propržite seckani crni i mleveni belu luk, pa dodajte seckanu šargarepu, krompir i papriku. Stavite grančicu ruzmarina i posolite i pobiberite. Pokolopite i dinstajte dok povrće ne omekša. Povremeno promešajte i ako je potrebno dodajte malo ulja. U posudi pomešajte ulje i mleko da se dobro sjedine. Na pleh obložen pek papirom stavite četiri kore tako da se preklapaju i da oblože ceo pleh. Premažite uljem i mlekom. Sipajte polovinu fila i pospite rendanim sirom (100 g). Preko stavite još četiri kore, premažite smesom od ulja i mleka, a onda sipajte drugu količinu fila i pospite preostalim sirom. Poređajte preostale četiri kore, na isti način kao i prethodne. Premažite smesom od ulja i mleka i sve ivici malo savijte na unutra. I njih premažite smesom od ulja i mleka. Pecite u zagrejanoj rern na 180°C oko 20 minuta.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)