RECEPT ZA DOMAĆE KROASANE: Testo je VAZDUŠASTO, svi koji su ih probali su oduševljeni!
Popularno francusko pecivo možete napraviti i kod kuće.
Kroasani su francuskog porekla, a njihovo značenje znači "polu mesec". Zvanično se prvi put spominje u drugoj polovini 19. veka, a recept kakav danas poznajemo pronađen je u francuskim kuvarima početkom 20. veka. n
Francuska je poznata po njima, i svi težimo da kod kuće napravimo baš takve kroasane. Evo jednog baš takvog recepta.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 1 suhi kvasac
- 1 žlica soli
- 1 žličica šećera
- 250 ml mlijeka
- 80 ml ulja
- 100 ml jogurta
- 150 g maslaca
Priprema:
Pomešajte brašno, so i šećer. U toplo mleko ulijte kvasac i dobro promešajte da nema grudvica. Uliti brašno zajedno sa uljem i jogurtom. Dobro mesite testo najmanje 10 minuta. Pokrijte ga krpom i ostavite da tako stoji oko sat vremena. Razvaljajte ga na debljinu od oko 2 centimetra. Po testu rasporedite kockice omekšalog maslaca, pa ga još jednom premesite. Još jednom razvaljati u veliki krug debljine oko 1 cm. Testo izrežite na jednake trougliće, pa svaki zarolajte. Kroasane slažite u pleh obložen papirom za pečenje. Stavite ih u hladnu pećnicu pa upalite na 200 stepeni i kad se zagreje pecite ih još 10-15 minuta.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)