RECEPT ZA NAJKREMASTIJE KANELONE: Ovo jelo ITALIJANI više vole i od pice, nadev je takav da će svi tražiti JOŠ!
Svi če vam tražiti parče još!
Kaneloni su posebna vrsta testenine koju svi obožavaju. Možete da ih punite sa čime god želite i tu je ta posebna draž.
Kaneloni na ovaj način su posebno kremasti jer im smesa od spanaća i od krem sira daje posebnu sočnost!
Uživaćete u svakom zalogaju ovog jela!
Sastojci:
- 12 kanelona
- 3 čena belog luka
- 400 g bebi spanaća
- 3 šolje listova svežeg bosiljka
- 500 g krem sira
- 60 g parmezana
- 2 jajeta
- muskatni oraščić (rendani)
- 1 limun (samo korica)
- 100 g mocarela sira
Za paradajz sos:
- 350 g pelata
- 1 češanj belog luka
- 1 kašika sušenog origana
- 2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Na maslinovom ulju kratko propržite mleveni beli luk. Dodajte opran i očišćen spanać, kada bude gotov iseckajte ga. Pomešajte ga sa seckanim listovima bosiljka, pa dodajte krem sir, jaja, muskatni oraščić i rendanu koricu limuna. Posolite i pobiberite. Zatim u šerpu sipajte pelat, origano, so, biber i mleveni beli luk, pa dodajte i 2 kašike maslinovog ulja. Kuvajte i mešajte dok se sastojci ne sjedine. Tepsiju premažite pradajz sosom, pa poređajte kanelone koje ste napunili krem sirom i spanaćem. Napravite mali razmak između svake. Preko sipajte preostali paradajz sos i preko narendajte mocarelu ili neki drugi tvrdi sir. Zatim pospite i parmezan i pokrijte folijom. Pecite na 200°C oko 20 minuta. Nakon toga sklonite foliju i vratite da se još malo zapeku. Izvadite iz rerne i ostavite ih 10-15 minuta da se ohlade pre serviranja.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)