MEKANI I PAHULJASTI MAFINI SA KREMOM: Kao oblak su i vole ih sve generacije
Ako u smesu dodate i neko crveno voće svi gosti će se oduševiti!
Ovo je najjednostavniji recept za mafine sa kremom. Smesa se brzo i lako pravi, potrebno je da bude gusta kao ona za američke palačinke i ne više od toga. Pre pečenja u smesu stavljate kašiku krema, ili kocku čokolade. Na kraju da bi bilo slađe posipate šećerom u prahu, a to možete i izostaviti ako ne želite da bude previše slatko. Bitno je da šećer u prahu ne posipate dok su mafini vreli jer će se odmah otopiti.
Sastojci:
Dva jaja
Jedan vanilin šećer
110 grama šećera
125 mililitara jogurta
50 mililitara mleka
100 mililitara ulja
Kesica praška za pecivo
200 grama brašna
Priprema:
U dva jaja stavite jedan vanilin šećer i oko 110 grama šećera. Dodajte prstohvat soli i sve sjedinite ručnom mutilicom. Smesi dodajte oko 125 mililitara jogurta, 50 mililitara mleka i 100 mililitara ulja. Ponovo sve sjedinite dok smesa ne postane ujednačena. Oko 200 grama brašna pomešajte sa kesicom praška za pecivo. Brašno prosejte u smesu od jaja. Sve sjedinite ponovo i smesa bi trebalo da bude srednje gusta.
Smesu izlijete u papirne kalupe. U svaki stavljate po dve kašike smese. Potom jednu punu kašiku krema. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Na vrh stavite još malo krema kao dekoraciju i pospite šećerom u prahu.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)