MA KAKAV ČIZKEJK I SLADOLED: Šnenokle sa plazmom po starom receptu osvajaju sva čula - objašnjeno do detalja!
Šnenokle su starinska poslastica francuskog porekla.
Šnenokle u različitim državama nosi različit naziv, u Nemačkoj ga zovu "snežno jaje", a u Mađarskoj "mleko od ptice". U Srbiji, trenutno je popularan recept za šnenokle sa plazmom, zato vam ostavljamo recept.
Plazma keks natopiti u 150 mililitara toplog mleka. Stavite u neku vatrostalnu posudu, a biće vam potrebno oko 13 štapića plazma keksa. Natopljeni keks ostavite sa strane. Od jednog litra mleka uzeti 100 mililitara. Ostalih 900 mililitara staviti da se kuva. Pet jaja razdvojiti na žumanca i belanca. U belanca dodajte prstohvat soli i umutiti. Za ovaj recept potrebno vam je 150 grama šećera, a u belanca dok mutite dodajte dve velike kašike. Belanca umutite u čvrst sneg.
Kada mleko prokuva, kuvajte na laganoj temperaturi. Dodajte kašikom umućena belanca u vrelo mleko. Spuštate lagano u mleko, pustite minut dva da se kuva na jednoj strani, a potom okrenite. Vadite polako.
Belanca ocedite i spuštajte lagano na keks koji je natopljen mlekom.
U žumanca stavite šećer koji je preostao i dodajte dva vanilin šećera, ali i dve kašike brašna. Potom, sipajte 100 mililitara mleka. Dobro izmešajte ručnom mutilicom da nema grudvica. Mleko u kom ste kuvali belanca vratite na ringlu, uz stalno mešanje dodajte žumanca. Mešajte na laganoj temperaturi dok se ne dobije fin krem. Vruć krem preliti preko skuvanih belanaca.
Na kraju pospite mlevenom plazmom. Pre nego što poslužite dobro ohladite u frižideru.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)