TOLIKO JE UKUSNO DA SE OVAJ PRELIV PRAVI VIŠE PUTA NEDELJNO: Ovo je najbolji sos za piletinu sa krompirom - Pogledajte recept za brzo jelo
Druga dimenzija ukusa na tanjiru uz savršeni preliv!
Krompir i piletina mogu se pripremati na različite načine, a verujte da će ovako biti preukusno. Sočan preliv daje pravu završnicu ovom jelu. Sve se sprema u jednom tiganju, tako da vam nije potreban nijedan dodatni tanjir niti neka druga posuda. Videćete i sami koliko je ovo jednostavno.
Potrebno vam je:
Jedan luk
Tri krompira
Piletina (ona količina koja vam odgovora)
Luk sitno isckajte. Krompir takođe. Stavite sve zajedno u tiganj, a preko biber i maslinovo ulje. Piletinu iseckajte na kockice, pa preko stavite crvenu papriku. Rukama sve sjedinite kako ne bi na nekim mestima bilo više paprike. Poređajte preko krompira i luka meso.
Preliv:
Dva jaja
200 mililitara pavlake za kuvanje
So
Kari
Origano
Od svega navedenog napravite smesu i time prelijete piletinu. Pecite na 200 stepeni oko 40 minuta. Jelo neka obavezno bude pokriveno aluminijumskom folijom. Dok se jelo peče, uzmite jedan paradajz i isecite ga na široke kolutove. Zatim izrendajte oko 120 grama kačkavlja. Kada je vreme isteklo, izvadite jelo, stavite preko kačkavalj, paradajz i preko povrća malo krupne morske soli. Vratite u rernu na još 10 minuta. Ovo jelo odlično je kao brzi ručak ili pak "jača" večera.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)