OVAKO KNEDLE ZA SUPU NIKADA NE BUDU TVRDE: Dodate jedan sastojak koji svaka domaćica ima kod kuće!
Uz pomoć tajnog sastojka knedle za supu nikada neće biti tvrde.
Kada pogledate knedle u supi izgleda kao da vam je potrebno ozbiljno znanje da ih napravite. Ako ste pokušavali, a knedle vam se raspadnu, to je jer niste znali za ovaj tajni sastojak. Da bi supa ispala kao da je spremao profesionalac, a da je i super ukusna, potrebna vam je masnoća.
Obavezno probajte recept.
100 grama pšeničnog ili kukuruznog griza
40 grama svinjske masti, margarina ili maslaca
Jedno jaje
List peršuna, celera po ukusu
Kuhinjska so
Priprema:
Viljuškom umutite neku od masnoća, a onda dodajte žumance i mutite viljuškom. Postepeno sipajte griz i mešajte dok smesa ne postane ujednačena. U drugom loncu penasto umutite belance od jaja, posolite ga i dodajte sitno izrezano začinsko bilje.
Masu promešajte, a onda je dodajte masnoj smesi. Ostavite pola sata da se ohladi u frižideru. Kada je testo stajalo premesite ga viljuškom. Od dve supene kašike pravite knedle i spuštajte ih lagano dok voda vri. Oko 12 knedli kuva se 10ak minuta.
Posle oko tri minuta promešajte da se ne bi lepile za dno. U vodu dodajte oko 30 odsto vode jer knedle neprestano bubre dok se kuvaju i upijaju tečnost, piše “Kulinarka“.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)