SPREMITE JE OVAKO I GIBANICA ĆE UVEK BITI VAZDUŠASTA: Recept za najbolje srpsko jelo
Ako ste se pitali kako da dobijete pravu, vazdušastu gibanicu, recept je pred vama.
Gibanica je sastavni deo naše kulture i sve je vole jer je vazdušasta i mekana, a lako se pravi. Pak, mnoge interesuje kako da gibanica ostane vazdušasta, odnosno zbog čega tako brzo splasne. Postoji rešenje i za to. Pogledajte recept za gibanicu u nastavku:
Potrebno vam je:
500 grama kora
250 grama sira
2 jajeta
100 mililitara jogurta
150 mililitara kisele vode
50 mililitara ulja
Jedna kašika ulja
1/2 šoljice vode
Priprema:
Jaja, sir, jogurt i ulje dobro pomešajte u činiji. Postepeno dodajte kiselu vodu. U pola šoljice vode dodajte jednu kašiku ulja i promešajte. Time podmažite prve dve i poslednje dve kore. Tepsiju obložite papirom za pečenje. Stavite jednu koru, poprskajte je mešavinom od vode i ulja, pa stavite drugu koru i onda opet malo vode i ulja. Zgužvajte drugu koru, utopite u fil pa stavite u tepsiju jednu pored druge. Preko stavite koru da joj ne izlaze ćoškovi iz tepsije. Opet stavite dve kore utopljene u fil, jednu preko i sve tako. Na kraju sve obložite sa dve kore koje ćete poprskati mešavinom vode i ulja, pišu “Recepti“.
Pecite na 200 stepeni oko 40 minuta. Dok se peče postepeno smanjivati na 150 stepeni.
Kako da ostane vazdušasta?
Kada je ispečete, prevrnete je na četiri šolje da bi pod pritiskom i silom, ostala vazdušasta. Na taj način hladite je oko 20 minuta.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)