OVAKO DOBAR PEKARSKI KROMPIR SIGURNO NISTE PROBALI: Najjeftiniji prilog uz svako jelo - trik je u ovom ZAČINU!

Autor: N.J.

Lifestyle

18.01.2023

09:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlična kombinacija začina pekarskom krompiru daje izvrstan ukus!

OVAKO DOBAR PEKARSKI KROMPIR SIGURNO NISTE PROBALI: Najjeftiniji prilog uz svako jelo - trik je u ovom ZAČINU!

Foto: Izvor: YouTube/ Spice Bangla

Pekarski krompir je sigurno jedno od omiljenih jela svake porodice. Prženje krompira nije težak posao, a kada znate i pravu kombinaciju začina, onda ćete ovo jelo spremati kao profesionalac. Krompir spremljen na ovaj način biće toliko lep, da vam neće trebati nikakav dodatak ili preliv preko. Biće dovoljno da vidite fotografije i da se već nađete u kuhinji sa keceljom. Evo šta vam je potrebno za pripremu.

Potrebno vam je kilogram krompira. Krompir operite i isecite na polovine. U šerpu sipajte vodu i pustite da proključa. Kada proključa dodajte kašiku soli. Zatim dodajte krompir koji bi trebalo da se kuva oko 10 minuta. Kada je prošlo određeno vreme, izvadite ga u činiju. Trebaju vam i tri čena belog luka. Pritisnite ih prvo ravnom stranom noža, a onda i oljuštite. Iseckajte na sitne kockice i dodajte malo ruzmarina, može i svež ili suv, zavisi šta imate. Tako će krompir imati odličan ukus. Iseckajte ga na sitne kockice. U šerpu sipajte oko četiri kašike maslinovog ulja. Propržite zajedno sa ruzmarinom i lukom. Uzmite cediljku i to što ste propržile procedite preko krompira. Od začina je poželjeno da imate i krupnu himalajsku so koju ćete staviti preko krompira i ulja i malo mlevenog crnog bibera. Po ukusu dodajte i pola kašike crvene paprike. Mešajte dok se sve lepo ne sjedini.

Uzmite pleh u koji ćete staviti papir za pečenje. Prespite krompir u isti i pecite 60 minuta na 200 stepeni. Nakon pola sata krompir okrenite prstima. Da li ste nekada na ovaj način spremali krompir? Ako niste, vreme je da pokušate!

Uživajte!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading