SLANE ŠUBARE OD OMILJENIH SASTOJAKA: Jelo koje svi vole - PREUKUSNO I DEKORATIVNO!
Odlične su i kao dekorativno predjelo.
Slane šubare nisu tako komplikovane za pripremu, a imaju pun i intezivan ukus koji će vas osvojiti na prvu. Mnogi ih vole, a mogu se poslužiti i za večeru.
Potrebno vam je za patišpanj:
Četiri jajeta
12 kašika brašna
2 dl jogurta
Jedna kesica praška za pecivo
Jedna kašičica soli
Jedna šoljica ulja
Jedna šargarepa
Jedna vezica peršuna
Fil:
250 grama krem sira
100 grama šunke
Jedno kuvano jaje
Premaz:
1 dl pavlake
12 kašičica majoneza
150 grama rendanog kačkavalja
Jedno kuvano jaje
Priprema:
Za koru umutite jaja, posolite, dodajte jogurt, ulje, brašno pomešano sa praškom za pecivo, rendanu šargarepu i seckani peršun, sve sjedinite i pecite na oko 200 stepeni otprilike 20 minuta. Kada se ohladilo, modlom za krofnice izvaditi 24 kružića.
Za fil pomešajte krem sir, seckanu šunku, rendano kuvano jaje i izmrvljen ostatak patišpanaja posle vađenja krugova. Krugove preseći na pola pa ih spajajte filom. Okolo ih možete premazati pavlakom, pa ih uvaljajte u kačkavalj ili susam.
Odozgo svaku šubaru premažete majonezom i pospite rendanim jajetom, prenose “Domaći kolači”.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)