OVAKO IZGLEDA REŽIM ISHRANE KRALJEVSKE PORODICE: Zbog ovoga su neverovatno zgodni i doživljavaju duboku starost

Autor: N.J.

Lifestyle

30.01.2023

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kraljevska porodica prati ovaj režim ishrane.

OVAKO IZGLEDA REŽIM ISHRANE KRALJEVSKE PORODICE: Zbog ovoga su neverovatno zgodni i doživljavaju duboku starost

Foto: Profimedia

Gabrijela Pikok (43) je majka, autorka tri knjige i osoba koja je godinama zadužena za ishranu kraljevske porodice. Ako vas je ikada zanimalo kako se oni hrane, pred vama je meni odnosno jelovnik koji strogo prate. Evo kako izgleda.

Pre svega, negde je i logično da vitki izgled i zdravu kilažu duguju zdravim namirnicama i uravnoteženoj ishrani koja zahteva poseban program kog se drže. Gabrijela godinama sarađuje sa njima, te je otkrila šta jedu.

Povremeni post

Svi povremeno praktikuju post. Ona je napravila model 4:3 (to znači četiri dana nedeljno jedete koliko hoćete, a tri dana samo 500 kalorija) ili 16:8 (postite 16 dana i dnevno konzumirate hranu osam sati). Ovaj drugi model sličan je autofagiji, ali autofagija ne zahteva da postite već da se zdravo hranite osam sati dnevno, a ostali period da ne konzumirate ništa.

Inače, ona post ne preporučuje zbog dijete, već poboljšava opšte zdravlje, deluje protivupalno, sprečava kardiovaskulane bolesti i starenje.

Šećer

Kao i svaka dijeta, i ovde se posebna pažnja posvećuje šećeru, odnosno slatkišima. Šta to znači? Ona ima ključna pravila. Nikada ne jedete voće na prazan želudac jer će to povećati nivo šećera u krvi, baš kao i kafa. Voće se jede u kombinaciji sa proteinima.

Doručak

Za doručak je najbolje kajgana od jednog celog jajeta, četiri belanca i dve kriške tosta.

Ručak

Za ručak ona predlaže meso, koje nema mnogo masti i mnogo povrća.

Večera

Pravilo za večeru je jasno, ne jedete tešku hranu. Najbolje je da jedete tunjevinu i mnogo povrća, preporučuje ona, a prenosi "Stori hr".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading