BAHATI VOZAČ (21) POKOSIO DEVOJČICU, NA LICU MESTA SE SRAMNO BRANIO: “Nisam je video”

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladić pod dejstvom amfetamina i kanabisa pokosio devojčicu električnim trotinetom.

BAHATI VOZAČ (21) POKOSIO DEVOJČICU, NA LICU MESTA SE SRAMNO BRANIO: “Nisam je video”

Foto: ST/Vladimir Lukić

Mladić Č. L. (21) bio je pod uticajem amfetamina i kanabisa kada je u subotu oko 19 sati, na pešačkom prelazu u Batajnici, električnim trotinetom pokosio Đ.A. (14). Očekuje se da će danas biti saslušan u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, a njemu je posle nesreće određen pritvor do 48 sati.

Ekipa Republike otišla je na lice mesta kako bi istražila ovaj tragičan incident. Prema svedočenjima očevidaca, mladić je brzo vozio trotinet i nije usporio na pešačkom prelazu, udarivši devojčicu koja je prelazila ulicu. Devojčica je ležala na trotoaru onesvesćena, dok se osumnjičeni branio rečima da je nije video: 

- On je poznat po bahatoj vožnji, bilo je pitanje trenutka kada će nekoga povrediti. Kada ga je jedan čovek pitao je li dobro, on je rekao da jeste. Pitali su je li moguće da si je udario na šta mu je osumnjičeni odgovorio “Nisam je video” Danas su bili i inspektori na licu mesta, ali ne znamo zbog čega.

Inače, povređenoj devojčici su konstatovane teške telesne povrede, što dodatno naglašava ozbiljnost ovog slučaja.

Krivična prijava

Kako se navodi u saopštenju tužilaštva, Č.L. je 27. aprila oko 19 i 30 sati u Batajnici, u Ulici Stevana Dubajića kod broja 20, izvršio krivično delo Teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja. On je vozeći električni trotinet, udario devojčicu Đ. A. (14), koja je ulicu prelazila na obeleženom pešačkom prelazu.

Podsetimo, Vlada Srbije usvojila je dopunjenu Uredbu o  o cenama usluga koje vrši Agencija za bezbednost saobraćaja, koja predviđa cenu  usluge izdavanja nalepnice za laka električna vozila - trotinete od 1.560 dinara i  obrasca nalepnice od 500 dinara, objavljeno je u Službenom glasniku.

Uredba je stupila na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku.

Agencija za bezbednost saobraćaja saopštila je da je poslednjim izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima uvedena definicija "lakog električnog vozila" i da su na taj način "trotineti" prepoznati u zakonodavstvu i da će samo vozila koja ispunjavaju propisane uslove moći će da se koriste na srpskim putevima.

Uz zahtev, pored tehničke dokumentacije, prilaže se očitana lična karta za fizička lica, odnosno dokaz o upisu u registar pravnih lica za pravna lica, izjava propisana pravilnikom, na propisanom obrascu i dokaz u uplaćenoj naknadi za izdavanje nalepnice u iznosu od 2.060 dinara, od čega cena usluge izdavanja nalepnice iznosi 1.560 dinara, dok cena obrasca nalepnice iznosi 500 dinara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading