FRISTAJLER ČEKA 500 TUŽBI: Gosti beogradskog splava traže odštetu, obezeđenje ih tuklo jer su se vraćali po dokumenta

Autor:

Hronika

04.01.2023

06:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljudima koji su bili na dočeku Nove godine bili su ugroženi životi, a mnogi od njih su ostali bez vredne garderobe, ali i novca, koji su dali za provod koji se pretvorio u horor.

FRISTAJLER ČEKA 500 TUŽBI: Gosti beogradskog splava traže odštetu, obezeđenje ih tuklo jer su se vraćali po dokumenta

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Najmanje 500 gostiju koji su u novogodišnjoj noći preživeli pravu dramu kad je beogradski splav "Fristajler" počeo da tone, kako nezvanično saznajemo, tražiće odštetu zbog bahatosti i nepažnje vlasnika i osoblja. Mnogobrojni životi u trenutku su bili ugroženi, a osim toga, kako kažu oštećeni, ne žele da organizatori tek tako lako prođu nekažnjeno.

Svedoci haosa koji je nastao kada su gosti shvatili da "Fristajler" tone tvrde da je obezbeđenje lokala pretuklo nekoliko mladića koji su pokušali da se vrate da bi uzeli jakne i dokumente.

Kapacitet splava bio je registrovan za najviše 220 osoba, a koliko ih je zapravo bilo u novogodišnjoj noći, utvrdiće istraga, koja je u saradnji s UKP i tužilaštvom u toku. Kako navodi sagovornik Marko S. za Republiku, na splavu se nalazilo bar tri puta više od dozvoljenog broja.

- Siguran sam da je bilo barem 700 ljudi, samo za našim stolom se nalazilo 13 osoba i za taj luksuz smo morali papreno da platimo, što im je, verujem, i bio cilj. Iako smo već danima u šoku, sada, kada su nam se slegli utisci, odlučili smo da ne sedimo skrštenih ruku, te da im ipak ne pređemo tek tako lako preko pretrpljenog stresa i pokradenog novca i podnesemo tužbe protiv njih - rekao je Marko S. za Republiku.

On je dodao da su organizatori prekasno shvatili šta su uradili.

- Kada je splav počeo da tone, uvideli su da je ipak najbitnije da tragedija prođe bez ljudskih žrtava, pa su nas za samo nekoliko minuta sve izbacili sa splava. Nismo uspeli da uzmemo ni lične stvari, sve nam je ostalo tamo, a obezbeđenje nije dozvoljavalo da bar uzmemo svoje jakne, te smo potpuno mokri od vode koja je poplavila splav, izašli iz lokala.

Menadžer dobar drug Matore

Republika

Foto: printscreen/Instagram

Matora i Cile (desno)

Menadžer Dragan Veljović poznatiji kao Cile jedan je od najboljih prijatelja popularne rijaliti-učesnice Jovane Tomić Matore. Njihovo prijateljstvo traje godinama, a Matora gotovo svakodnevno izgovara njegovo ime, prepričavajući zadrugarima sve zajedničke dogodovštine. Cile, zbog posla kojim se bavi, takođe je u odličnim odnosima i s drugim poznatim ličnostima poput rijaliti-učesnika Nenada Marinkovića Gastoza, Stefana Šebeza, Tijane Ajfon...

Pravni savetnik Nacionalne organizacije potrošača Mladen Alfirović rekao je da svi gosti ovog splava imaju pravo na nadoknadu štete. Takođe, on je pojasnio da će svi oni moći pojedinačno da tuže vlasnika "Fristajlera" jer u Srbiji kolektivna tužba ne postoji.

- Potrošači, na prvom mestu, imaju pravo na naknadu štete i to prvenstveno nematerijalne štete, ali i materijalne. Materijalne štete u smislu da im se vrati sav novac koji su uplatili za doček i organizaciju samog događaja. Kad je u pitanju nematerijalna šteta, oni to pravo mogu da ostvare u redovnoj parnici za sav pretrpljeni strah, duševnu bol, pa eventualno i telesne povrede, koje je neko pretrpeo - naveo je Alfirović.

Inače, zbog incidenta na splavu uhapšeni su direktor Marko Radulović (41), grčki državljanin Markos Ljapis (51), odnosno vlasnik sa stopostotnim udelom i osnivačkim kapitalom od 10.000 dinara i menadžer Dragan Veljović (46).

Otežavajuća okolnost za optužene može da bude i informacija koja se juče pojavila na društvenim mrežama da je vlasnik čak sat vremena pre potonuća bio obavešten da je voda počela da prodire u splav, ali da ništa nije preduzeto povodom toga.

- Vlasnik je rekao da nema potrebe za brigom i da splav ne može da potone iako se na njemu nalazilo dva-tri puta više ljudi nego što je dozvoljeno - izvestila je reporterka TV Prva Milica Savić.

Prema podacima do kojih smo došli, društvo s ograničenom odgovornošću "Freestyler club doo Beograd - Novi Beograd" osnovano je 3. juna 2020, iako pomenuti splav postoji više od dve decenije.

Najavili ponovno otvaranje

Republika

Foto: ATA Images

SPASAVALI ŽIVE GLAVE: Gosti sa "Fristajlera" ne veruju šta su preživeli

Iako se danima prepričava nemila scena sa splava, na njihovoj zvaničnoj Instagram stranici objavljena je najava ponovnog otvaranja, kao da se ništa nije dogodilo.

- "Fristajler" i "Fristajler zimska scena" neće raditi zbog godišnjeg odmora i novonastale situacije. Otvaranje ćemo objaviti na našim društvenim mrežama - stoji na zvaničnim stranicama ovog kluba na društvenim mrežama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading