MINISTARKA MESAROVIĆ SA PETEROM SIJARTOM U BUDIMPEŠTI! Razgovor o najvažnijim pitanjima bilateralne privredne saradnje Srbije i Mađarske

Autor:

Biznis

18.09.2024

09:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sledi plenarni sastanak dveju delegacija

MINISTARKA MESAROVIĆ SA PETEROM SIJARTOM U BUDIMPEŠTI! Razgovor o najvažnijim pitanjima bilateralne privredne saradnje Srbije i Mađarske

Foto: Tanjug/RADE PRELIĆ

Ministarka privrede Srbije Adrijana Mesarović doputovala je danas u posetu Budimpešti gde se sastala sa ministrom spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peterom Sijartom.

Najavljeno je da će Mesarović i Sijarto na sastanku razmatrati najvažnija pitanja bilateralne privredne saradnje Srbije i Mađarske. 

Potom je planiran i plenarni sastanak dveju delegacija koje će predvoditi Mesarović sa srpske strane i Sijarto sa mađarske. 

Po završetku sastanka u Budimpešti, ministarka Mesarović obići će i Srpski pravoslavni muzej i crkvu u Sentandreji

Srpska delegacija će se u Sentandreji sastati sa arhiepiskopom i mitropolitom budimskim Lukijanom. 

U Sentandreji je sedište Eparhije budimske Srpske pravoslavne crkve.

Prethodno ministar Milićević otvorio "Srpske dane" u Mađarskoj


Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević otvorio je 13. septembra manifestaciju "Srpski dani" koja se tokom septembra, kroz različite kulturne programe, održava na više lokacija u Mađarskoj. 

Republika

Foto: Tanjug/ Ministarstvo bez portfelja/ Duško Vukajlović

Ministar Milićević u Mađarskoj

Svečano otvaranje manifestacije održano je u Muzeju Srpske pravoslavne crkve u Sentanadreji, gde je prvi put u javnosti predstavljena ikona „Sveti Đorđe“ koju je slavni srpski slikar Uroš Predić uradio i darivao porodici Vujić iz Budimpešte kao slavsku ikonu. 

Izložena je i prateća foto-dokumentacija o vezama Predića i Sentandreje, saopštio je kabinet ministra. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading