VELIKE GUŽVE NA AERODROMU "NIKOLA TESLA" ZBOG PADA SISTEMA: Nervozni putnici snimili šta se dešava! (VIDEO)

Autor:

Vesti

10.08.2024

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strpljenje im je jedino preostalo!

VELIKE GUŽVE NA AERODROMU "NIKOLA TESLA" ZBOG PADA SISTEMA: Nervozni putnici snimili šta se dešava! (VIDEO)

Foto: Republika

Velike su gužve na aerodromu "Nikola Tesla" zbog pada sistema kompanije "Vansi", a nervozni putnici beleže svoja iskustva! 

Kompanija Er Srbija saopštila je danas da usled novog kvara IT sistema koji koristi beogradski aerodrom u popodnevnim časovima došlo je do stvaranja većih gužvi na šalterima za prijavu na letove, a kao posledica zabeležena su značajnija kašnjenja većine letova avio-kompanija koje poleću sa beogradskog aerodroma, uključujući i Er Srbiju.

"Odstupanja od planiranog reda letenja u uslovima visoke sezone dalje mogu dovesti do potencijalnih pomeranja aerodromskih slotova od strane evropske kontrole letenja i daljih posledičnih kašnjenja, isticanja radnog vremena posade, kao i isticanja radnog vremena pojedinih aerodroma. Zbog veoma usporenog procesa prijave na let, srpska nacionalna avio-kompanija moli putnike da na aerodrom dođu najkasnije tri sata pre planiranog vremena poletanja", navodi Er Srbija u saopštenju, povodom kvara IT sistema, o kojem je jutros javnost obavestila i kompanija Belgrejd erport.

Republika

Foto: Republika

Takođe, pomoćnica ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za vazdušni saobraćaj Verica Ječmenica danas je, podovom novog prekida u radu softvera na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“, poručila da problemi kompanije „Vansi“ postaju sve češći, što je nedopustivo za kompaniju takvog renomea i ponovo od njih zatražila objašnjenje.

"Nedopustivo je da gotovo na svaka dva dana na beogradskom aeordormu pada sistem. To je neodgovorno, pre svega prema putnicima, koji ne zaslužuju takav tretman, ali i prema državi sa kojom je kompanija ’Vansi’ sklopila dogovor o koncesiji", rekla je Ječmenica.

Ječmenica je navela da je kompaniju već upozorila "Vansi" i od njih zatražila objašnjenje zbog učestalih problema sa IT sistemom koji dovode do kašnjenja u avio-saobraćaju, te da su obećali rešavanje problema, ali reč, očigledno, nisu održali.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading