PONOVO! Pao sistem na aerodromu Nikola Tesla

Autor:

Vesti

10.08.2024

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U pitanju je globalni softverski kvar koji je van kontrole aerodroma, i kojim su u nekoliko navrata prethodnih dana pogođeni i pojedini aerodromi na području Evrope, Bliskog istoka i Afrike

PONOVO! Pao sistem na aerodromu Nikola Tesla

Foto: ST/Vladimir Lukić

Na beogradskom aerodromu došlo je do prekida u radu softverskog sistema koji koriste avio-kompanije za čekiranje putnika. Problem se pojavio oko 10 časova i može izazvati usporavanje procesa prijave na letove i moguće kašnjenje određenog broja letova tokom dana.

Ovaj prekid je uzrokovan globalnim softverskim kvarom koji je već prethodnih dana pogodio nekoliko aerodroma širom Evrope, Bliskog istoka i Afrike. Tehničke službe beogradskog aerodroma su u kontaktu sa inostranim provajderom usluge koji radi na otklanjanju problema što je brže moguće.

Foto: ST/Dragan Kadić

Aerodrom

Aerodrom se izvinjava putnicima zbog neugodnosti i savetuje im da provere status svojih letova na zvaničnom sajtu aerodroma ili kod odabranih avio-kompanija. Sve nadležne službe trude se da smanje uticaj ove situacije na komfor putnika.

- Naše tehničke službe su u kontaktu sa inostranim provajderom usluge koji radi na otklanjanju kvara u najkraćem mogućem roku. Izvinjavamo se putnicima koji su pogođeni ovom situacijom i pozivamo ih da status svojih letova provere na sajtu aerodroma i u odabranim avio kompanijama. Sve nadležne službe na aerodromu nastoje da minimizuju uticaj ove situacije na komfor putnika - zaključuje se u saopštenju, prenosi Telegraf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading