PRIMAO PET PENZIJA, ALI I DALJE JEDVA SASTAVLJAO KRAJ S KRAJEM: Evo šta je morao da uradi da bi mu bilo malo bolje (FOTO)

Autor:

Biznis

25.08.2024

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I dalje živi skromnim životom

PRIMAO PET PENZIJA, ALI I DALJE JEDVA SASTAVLJAO KRAJ S KRAJEM: Evo šta je morao da uradi da bi mu bilo malo bolje (FOTO)

Foto: shutterstock

Geri Hoenštajn (73) je iz Njujorka, ali je odlučio da se penzioniše i preseli u Majsenu, grad blizu Drezdena u istočnoj Nemačkoj. Sa suprugom Korinom, Hoenštajn živi skromnim životom, ali zahvaljujući svojim penzionim primanjima, uspeva da uživa u mirnom životu u Nemačkoj.

Izgradnja karijere uz penzione benefite

Republika

Foto: shutterstock

Penzioner sa pet penzija

 

Tokom svoje karijere, Hoenštajn je radio na različitim poslovima širom Njujorka, Delavera i Konektikata. Radio je u tri fabrike, bio direktor inženjeringa u bolničkom centru „Putnam“ i direktor zdravlja i bezbednosti na „SUNI Vestchester Communiti College“. Zanimljivo je da je Hoenštajn uložio maksimalan iznos u svoju individualnu penzionu štednju i prikupio čak pet penzija.

Nova budućnost u Nemačkoj

Hoenštajn je svoju sadašnju suprugu, Korinu, upoznao tokom rada kao volonter hitne medicinske pomoći. Njih dvoje su se venčali i odlučili da započnu novi život u Nemačkoj. Po dolasku u Majsenu, njihov jedini prihod bio je Hoenštajnova mesečna penzija od rada u bolničkom centru „Putnam“, ali su uspeli da pronađu način da spoje Korinin prihod iz nemačkog programa obuke sa Hoenštajnovom štednjom kako bi obezbedili stabilan prihod.

Živeti od penzione štednje

Republika

Foto: pexels.com

Penzioner sa pet penzija

 

Nakon nekoliko godina, Korina se zaposlila u medicinskoj ordinaciji, ali je 2017. godine doživela moždani udar. Iako je njeno zdravstveno stanje uticalo na njihove životne okolnosti, zahvaljujući njenim beneficijama socijalnog osiguranja, uspeli su da održe stabilan prihod. Hoenštajn ističe da, i pored izazova sa kojima su se suočili, njihov svakodnevni život u Majsenu je miran i ispunjen.

Geri Hoenštajn je primer Amerikanca koji je odlučio da se penzioniše u inostranstvu kako bi svoj novac dodatno rastegao. Iako mu nedostaju deca u SAD, on ističe da je izabrao Nemačku kao svoj novi dom i da bi opet izabrao isto, čak i ako bi morao da odlučuje između povratka u SAD ili ostanka u Evropi.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading