MUP SRBIJE OBJAŠNJAVA KAKO SE ZAŠTITITI OD LAŽNIH PRODAVACA NA FEJSBUKU: Jedna stvar je KLJUČNA

Autor:

Biznis

24.08.2024

18:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani moraju biti oprezni

MUP SRBIJE OBJAŠNJAVA KAKO SE ZAŠTITITI OD LAŽNIH PRODAVACA NA FEJSBUKU: Jedna stvar je KLJUČNA

Foto: Shutterstock, Pxfuel, Tanjug/Vladimir Šporčić, Freepik/Image by freepik

Hronika

Prema saopštenju MUP RS, prevaranti su kreirali lažne stranice na društvenim mrežama kako bi reklamirali obuću po znatno nižim cenama od tržišnih. Građani su bili prevareni nakon što su im od strane počinilaca traženi podaci o bankovnim karticama radi navodne kupovine, a nakon toga novac je bio prebačen na različite servise za onlajn plaćanja širom sveta, dok obuća nikada nije bila isporučena.

Saveti za bezbednu kupovinu putem interneta

 

Republika

Foto: Shutterstock

Internet prevara

 

MUP RS savetuje građane da budu oprezni prilikom kupovine putem interneta i da koriste samo sigurne i proverene sajtove za onlajn kupovinu.

Takođe, preporučuje se da prilikom internet kupovine koriste bankovne kartice samo za tu svrhu, a da iste nisu povezane sa ostalim računima.

Ukoliko građani postanu žrtve ovakvih prevara, MUP preporučuje da odmah obaveste banku izdavaoca kartice radi blokiranja kartice i pokušaja povraćaja novca, kao i da slučaj prijave policiji.

Ova vrsta prevare je postala sve češća u digitalnom dobu, stoga je važno da građani budu informisani o merama opreza prilikom onlajn transakcija.

Zaštita od internet prevara

Republika

Foto: pexels.com

Internet prevara

 

Pored preporuka MUP-a, važno je istaći da je zaštita podataka ključna u sprečavanju internet prevara. Korišćenje sigurnih lozinki i redovno ažuriranje softvera na uređajima takođe doprinosi smanjenju rizika od prevare.

U skladu sa napredovanjem tehnologije, prevaranti pronalaze nove načine da izmanipulišu građane, stoga je neophodno da institucije i pojedinci kontinuirano rade na unapređenju bezbednosti prilikom onlajn aktivnosti.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading