OD DANAS U SRBIJI SKUPLJE PUTARINE! Objavljene nove CENE, a evo ko ima pravo na popust!

Autor:

Biznis

10.07.2024

00:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas stupa na snagu novi cenovnik Puteva Srbije.

OD DANAS U SRBIJI SKUPLJE PUTARINE! Objavljene nove CENE, a evo ko ima pravo na popust!

Foto: shutterstock

Od danas je putarina u Srbiji skuplja za oko 10 odsto na osnovu novog cenovnika Puteva Srbije, na koji je saglasnost dala Vlada Srbije.

Sada će putarina od Beograda do Šida koštati 500 dinara, dok je prethodna cena bila 450 dinara.

Od Obrenovca do Preljine izdvajaće se takođe 50 dinara više, odnosno, umesto 510 dinara, putarina sada košta 560 dinara, dok je put od Beograda do Subotice skuplji za 70 dinara i košta 800, umesto 730 dinara.

Nova cena putarine od Beograda do Niša (jug) je 1.130, ili za 110 dinara skuplja, a od Beograda do Dimitrovgrada je viša za 160 dinara i, umesto 1.510, vozači će plaćati 1.670 dinara.

Za po 50 dinara poskupela je i putarine od Beograda do Batočine, pa je nova cena 500 dinara, dok se od Beograda do Vrbasa plaća 470 dinara, umesto 420 dinara.

Ko ima pravo na popust?

U odluci o visini posebne naknade za upotrebu javnog puta, njegovog dela i putnog objekta je precizirano da plaćanjem putarine putem uređaja za elektronsku naplatu putarine, fizičko i pravno lice, korisnik motornog vozila četvrte kategorije emisijskog razreda "EURO 6", ostvaruje popust od 10 odsto, koji se obračunava na iznos umanjen za popust na elektronsku naplatu putarine od šest odsto.

Ova stavka će se primenjivati 30 dana od dana objavljivanja odluke zbog potrebnih tehničkih prilagođavanja u sistemu za naplatu putarine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading